Šta je novo?

Samo za studente FON-a besplatan MS-ov software!!

bibby

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2000
Poena
680
Danas mi je rekao ortak da ce se deliti originalan MS-ov software za DZ! Bice od Win98 do Win XP. Delice se svim zainteresovanim studentima, koji ce morati da potpisu da software nece dalje distribuirati.Nije precizirano kada ce poceti ova akcija.

Da li su ostali FON-ovci nesto slicno culi?

Ja sam cuo da Elvis Prisli i Brus Li i nisu mrtvi. Prema Petru Rakasu (ako se ne varam) Brus Li se krije u nekoj pecini podno Avale (ili tako nesto).

(da nastavim ili je ovo dosta ? :D)

Kolega i ja sam cuo da ce Cira da deli besplatno svoj neprevazidjeni softver koji niko ne zna cemu sluzi,al sam se prevario,ipak moras da kupis sve 4 knjige da bi to dobio :D.

Ciric je zapravo napisao neki program u zivotu :confused: :confused: :confused:

Ja sam bio ubedjen da je covek suvi teoreticar:) Dobro, mozda mu umetnicko plivanje, ples i bridge idu (za tenis zanm da mu ide:)), ali pascal....

Bila je cak frka oko one jedne knjige koju je izdao. Primeri seminarskih radova ili tako nesto. Pokupio je studentske seminarske i samo h prestampao ne napisavsi ciji su radovi u pitanju....

Znam samo da su medju tim seminarskim radovima bila dela i dvojice naivchina (mene i mog kuma ;) ) koji su se cak baktali i oko studentskih predavanja - sve dok im se nije napunio budjelar od racuna punjenog preko studentske zadruge (uglavnom vazduhom i prasinom). Jos uvek cuvam tu stednu knjizicu kao uspomenu na vlastitu glupost (a ti kume ? :D).

Glede Cire ... njegovi "softverski ccipovi" (ovo 'cc' je vrlo meko, piroccansko cc) su neprevazidjeno dostignuce u svetu programiranja (poznatiji i kao "rupa na saksiji").

Glede MS-a ... oni nikada nisu nista dali za dz, cak ni smanjili cenu starijim proizvodima kao sto je MS-DOS. Da li treba da napominjem da stari Win98 OEM prodaju po istoj ceni kao i XP Home OEM ? I oni da daju nesto za dz ? I to bas FONovcima ? Na potpis ? Pa zapad nama ne veruje ni da umemo da sacuvamo drzavu, a ne da na potpis necemo siriti stvari dalje - u zemlji gde ni nema zakona za sw uopste ? No, da ne kakim dalje ...

In posle će neko da me ubeđuje da Bili nije plemenit čovek. Jeste, samo se svih ovih godina plašio da pokaže emocije :D

Moraću i ja da upišem FON (pored Ekonomije) - višestruko će mi se isplatiti :)

ms po americi deli studentima ne samo win, nego i vishestruko skuplji VSnet. a inace svi studenti imaju dobar popust pri kupovini office-a (opet u americi)

Samo cu reci aaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
Ne mogu da verujem. Samo sam procitao prvi deo prvog posta gde se pominje Elvis, i vise nisam ni citao, jer znam u kom smeru se prica odvija...:D

Sta ste se odmah okomili na mene - ajde ish! :D

Kazem ono sto sam cuo, i dosta :D

Ehmmm... rekoh vec sebi da necu da se upustam u ovakvo mlacenje slame al` mislim stvaaaarno...
MS da daje nesto za dz. !?!?!?!? no way...
ako i budu delili nesto za dzabe onda ce to biti ko kad su nama na MS kursevima koji su se odrzavali daleke 1998 g. (administering Win NT4.0 i jos neke) dali literaturu i kao instalacione CD-e za WinNT 4.0 Workstation i Server...
aha... pa da... i ja sav sretan to instaliram kad posle 3 meseca... your licence has expired il` tako nesto.. LM verzije softvera vremenski ogranicene softver neupotrebljiv... hvala im lepo... :D
osecam da je i ovo takva neka zezancija...

ajd` uzivajte dalje... :wave;

zver je napisao(la):
ms po americi deli studentima ne samo win, nego i vishestruko skuplji VSnet. a inace svi studenti imaju dobar popust pri kupovini office-a (opet u americi)

Ne samo u americi, nego svuda u svetu (osim kod nas, gde trziste licencnog sw-a prakticno ni ne postoji) gomila proizvodjaca nudi posebnu verziju za "djake, studente i profesore" koja je prilicno jeftinija od "klasicne" verzije. Naravno da ne postoji ta opcija za bas svaki program. Neke firme za te "edu" verzije ne odobravaju upgradeove (posto edu full verzija kosta koliko i normalni upgrade), a podrazumeva se da sa 'skolskom' verzijom ne mozete da radite posao - takva isporucena licenca se ne vazi za komercijalne proizvode.

Marsovac je napisao(la):
dali literaturu i kao instalacione CD-e za WinNT 4.0 Workstation i Server...
aha... pa da... i ja sav sretan to instaliram kad posle 3 meseca... your licence has expired il` tako nesto.. LM verzije softvera vremenski ogranicene softver neupotrebljiv... hvala im lepo... :D
osecam da je i ovo takva neka zezancija...

Slicna varijanta, prosle godine u septembru na konferenciji povodm izlaska Win XP, podelili Win XP Pro, ali sa etiketom "release candidat 180 day preview"

Dobro, ova vec radi 6 meseci, ali opet :)

Pozdrav!

Amon_Ra je napisao(la):
Danas mi je rekao ortak da ce se deliti originalan MS-ov software za DZ! Bice od Win98 do Win XP. Delice se svim zainteresovanim studentima, koji ce morati da potpisu da software nece dalje distribuirati.Nije precizirano kada ce poceti ova akcija.

Da li su ostali FON-ovci nesto slicno culi?

Ha ha ha ha ha ha ha ah aaaa.....:p
Koja paljevina boom
To je ono kao kad su vam pricali posle upisa da je prethodne godine u Jugoslaviji otvoreno 5500 softverskih firmi samo da bi pokupili pare od samofinansirajucih studenata :D
Fakultet nije u stanju da primi ni 400 a prima 1200 studenata...
U jedan jedini amfiteatar :D:D:D

Re: Re: Samo za studente FON-a besplatan MS-ov software!!

filipenko je napisao(la):
Ha ha ha ha ha ha ha ah aaaa.....:p
Koja paljevina boom
To je ono kao kad su vam pricali posle upisa da je prethodne godine u Jugoslaviji otvoreno 5500 softverskih firmi samo da bi pokupili pare od samofinansirajucih studenata :D
Fakultet nije u stanju da primi ni 400 a prima 1200 studenata...
U jedan jedini amfiteatar :D:D:D

E vi FON-ovci ste još i dobri što se tiče računarskih tehnologija. Gledao sam juče na TV-u one crne kompove (nisam siguran da li je IBM...) što ste dobili. Kod nas na EKOF-u imamo lepo 486DX4 (AMD shit :) ) na 100 MHz i 16 mb RAM-a pod Win95 (vauuu)...
Stanovao sam odmah do Fax-a i išao sam na Net sa Fax-a samo u krajnjoj nuždi, toliko mi je bilo bedno da radim na 486 (i pored besplatnog Net-a po ceo dan...). Kačio sam se na Net od kuće i trošio svoje vreme... :( . Ma bedna država...
Dozvoljavaju da na Fax-u imaju 486-ice. Kada pogledam u statistiku posete na mom sajtu često vidim posetioce sa .edu domena iz inostranstva. Svi voze NT 5.0 (Win2K) i rezolucije 1280 ili 1024. Naši edu domeni cepaju 800x600 u 256 boja (TMF, FFH, EKOF...) i NT 4.0 ili Win95. Ma šta više da pričam...

Re: Re: Re: Samo za studente FON-a besplatan MS-ov software!

delimir je napisao(la):
. Gledao sam juče na TV-u one crne kompove (nisam siguran da li je IBM...)

Dell.

Pozdrav!

Re: Re: Re: Re: Samo za studente FON-a besplatan MS-ov softw

Sasa je napisao(la):

Sve je to lepo, ali koliko cemo mi videti od tih Dell-ovih kompova, tj. kome ce biti namenjeni, ko ce raditi na njima.

Sto ne stave neki dole u akvarijum.:) :) :)

Re: Re: Re: Re: Re: Samo za studente FON-a besplatan MS-ov s

Marko_S je napisao(la):
Sve je to lepo, ali koliko cemo mi videti od tih Dell-ovih kompova, tj. kome ce biti namenjeni, ko ce raditi na njima.

Sto ne stave neki dole u akvarijum.:) :) :)

Dobili smo te kompe ali za nauku! (ne za studije) Ministar za nauku ih izdelio svima koje nece da plati. Znaci ko je dobio kompa nece hleba! Ako dobijes hleba nema komp!
Dell-ovi su serveri sa XP-om i kao takvi drzace mreze tj nisu za rad...
IBM-ovi su I810 (integrisana) sa Celly 1GHz/Win98. To je sve...

silverglider je napisao(la):
Znam samo da su medju tim seminarskim radovima bila dela i dvojice naivchina (mene i mog kuma ;) ) koji su se cak baktali i oko studentskih predavanja - sve dok im se nije napunio budjelar od racuna punjenog preko studentske zadruge (uglavnom vazduhom i prasinom). Jos uvek cuvam tu stednu knjizicu kao uspomenu na vlastitu glupost (a ti kume ? :D).
...

Naravno da cuvam... sta reci osim: mladost - ludost. Mada uvek mozemo da se vadimo i na entiuzijazam :D.

Trebalo bi sada otici u banku i proveriti koliko vredi danas taj 1 dinar na stednoj knjizici. Sto je najcrnje, koliko se secam, taj dinar smo mi sami uplatili FX

Prema tome, sadasnji FONovci, iako sam odvjec star ici s vama na fakultet, poslusajte moj savjet: - pamet u glavu i klonite se svega sto ima veze sa Cirom.

Nazad
Vrh Dno