Mogu slobodno da napisem da sam igrao skoro sve strategije od 1986 na ovamo.
Sto se tice mog vidjenja Warcraft3 i StarCraft-a, to je obicno djubre.
StarCraft sam igrao cim se pojavio jedno 12 meseci, ko je znao u to vreme (1997) za to dolazio je u DKG gde su se igrale partije od po 6-12 sati neprekidno zna o cemu pisem.
Posle duzeg analiziranja se provalilo par "paterna" i igra je izgubila smisao.
Recimo igralo se na stopericu, koliko se secam za 2m 23s moras da imas 3 marinca i bunker, za ~5m 30s akademiju i 8 radilica i.t.d.
Posle uskladnjene pocetne seme koju svi prate, onda ide patern 1 ili 2 ili 3 ili xxx gde se resursi fokusiraju u ili kopneni kombinovani napad, ili samo vazduh ili neka vec kombinacija.
U slucaju da protivnik biva isprovociran jednom vasom letelicom, i utripuje da ide vazdusni napad, potrosi svoje resurse na vazdusnu odbranu, a svo vreme ga ceka kombinovani kopneni napad, partija se vrlo brzo zavrsava.
I tako dalje, napadac taktika G6, branioc ako ne odgovori sa A6 nego sa B6 je odmah izgubio i tako u krug.
Partije su trajale vrlo kratko i nije vise bilo zanimljivo.
Sve u svemu sve te "strategije" imaju jedan problem, a to je kolicina resursa.
Kada u WAR1/2/3 ili SC1/2 potrosite zlato/minerale, to sto imas to ti je, dok recimo u TA nije tako.
U TA sve je podeljeno na energiju i metal.
Na visim stupnjevima igre ti energijom pravis metal koji opet pravi energiju i tako u krug, sve u svemu igra je beskonacna, mozes da sam pravis svoje jedinice.
Igra ima ~60 kopnenih, ~30 vazdusnih i ~30 pomorskih jedinica i jedno 100 vrsta gradjevina.
Mape se mogu igrati i po 6 i vise sati.
Strategija nije u grafici, nego u komplexnosti.
I jedna vrlo bitna stvar na kraju, TA ima limit od 200 jedinica koji se lako menja u samom ini fajlu i moze se staviti do 2000 ja mislim.
Mislim da imam sceenshot negde moje bitke sa jedno 500 tenkova i 700 robota sa podrskom od 200 aviona protiv slicne sile.
Da vidim neku danasnju igru da izdrzi tu kolicinu jedinica.