Šta je novo?

Samo za iskusne stratege...

laxduke

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
17.01.2002
Poena
619
Da batalimo ove nove strategije koje se igraju na patern, nego da se vratimo pravim vrednostima.
Ako neko igra Total Annihilation moze da se javi ovde da se organizujemo za neku partiju.
Imam sve potrebne extra jedinice i peceve...

CORE vs ARM

laxduke je napisao(la):
Da batalimo ove nove strategije koje se igraju na patern, nego da se vratimo pravim vrednostima.
Ako neko igra Total Annihilation moze da se javi ovde da se organizujemo za neku partiju.

CORE vs ARM

Jel to ono gde je avion iste velichine kao dzip :)

Re: Re: Samo za iskusne stratege...

driver je napisao(la):
Jel to ono gde je avion iste velichine kao dzip :)

Ne to je CS gde metak leti instantno na ~400m.
Vidis subject, ne znam sto se javljas uopste :beat:

Eh, da to kaze neko tipa maxonja koji se nikada nije lozio ni igrao CS, ali ti koji si na drenikovom serveru potrosio solidan deo zivota :beat:

Pozdrav!

laxduke je napisao(la):

CORE vs ARM

Ja bih itekako rado sa tobom igrao ali postoji problem u tome sto nikada nisam imao prilike da igram TA...ako bi mi narezao njega i patcheve, mozda bismo mogli da opalimo koju partiju :)

TA beshe ona strategija u kojoj kad ubijesh recimo protivnichki tenk mozesh da iskoristish te "delove" kao resurse... secam se da kad je izashla bila je hit... mada ne vidim poentu da sad izmishljamo toplu vodu jer se dobro zna koje su najbolje strategije, a to su starcraft i warcraft3 (nisam fan dotichnih, sem malo sc, ali statistika govori svoje...) ...

Misha je napisao(la):
TA beshe ona strategija u kojoj kad ubijesh recimo protivnichki tenk mozesh da iskoristish te "delove" kao resurse... secam se da kad je izashla bila je hit... mada ne vidim poentu da sad izmishljamo toplu vodu jer se dobro zna koje su najbolje strategije, a to su starcraft i warcraft3 (nisam fan dotichnih, sem malo sc, ali statistika govori svoje...) ...

WC3 je perfektna zabava, ali je ipak BroodWar vishe "strategija"....
U waru meshash par jedinica i to je to, dok u brood-u je neshto drugo...

Tako stvari stoje dok ne izadje exp. za WC3

septimus je napisao(la):
WC3 je perfektna zabava, ali je ipak BroodWar vishe "strategija"....
U waru meshash par jedinica i to je to, dok u brood-u je neshto drugo...

Tako stvari stoje dok ne izadje exp. za WC3

Ne bih se slozio sa tobom. War3 je ipak mnogo vise od "meshanja par jedinica"...A sto se tice expansion seta za war3, food limit je povecan na 100 (barem u beti), sto i nije tako mnogo.

Stalin je napisao(la):
Ne bih se slozio sa tobom. War3 je ipak mnogo vise od "meshanja par jedinica"...A sto se tice expansion seta za war3, food limit je povecan na 100 (barem u beti), sto i nije tako mnogo.

"Meshanje par jedinica" je bilo chisto slikovito, ali posle SC-a moralo bi to malo "komplikovanije" ( mislim na masovanje castera itd...)
Koliko vidim u beti, bice mnogo bolje i otvara se mnogo vishe mogucnosti za kombinovanje ( i naravno vishe mikrovanja ), ovi iz blizzard-a su to i ukapirali pa je beta trenutno "neprepoznatljiva" u odnosu na original...

Ali ovo je vec TESHKI OFFTOPIC....ctp;

Mogu slobodno da napisem da sam igrao skoro sve strategije od 1986 na ovamo.
Sto se tice mog vidjenja Warcraft3 i StarCraft-a, to je obicno djubre.
StarCraft sam igrao cim se pojavio jedno 12 meseci, ko je znao u to vreme (1997) za to dolazio je u DKG gde su se igrale partije od po 6-12 sati neprekidno zna o cemu pisem.
Posle duzeg analiziranja se provalilo par "paterna" i igra je izgubila smisao.
Recimo igralo se na stopericu, koliko se secam za 2m 23s moras da imas 3 marinca i bunker, za ~5m 30s akademiju i 8 radilica i.t.d.
Posle uskladnjene pocetne seme koju svi prate, onda ide patern 1 ili 2 ili 3 ili xxx gde se resursi fokusiraju u ili kopneni kombinovani napad, ili samo vazduh ili neka vec kombinacija.
U slucaju da protivnik biva isprovociran jednom vasom letelicom, i utripuje da ide vazdusni napad, potrosi svoje resurse na vazdusnu odbranu, a svo vreme ga ceka kombinovani kopneni napad, partija se vrlo brzo zavrsava.
I tako dalje, napadac taktika G6, branioc ako ne odgovori sa A6 nego sa B6 je odmah izgubio i tako u krug.
Partije su trajale vrlo kratko i nije vise bilo zanimljivo.
Sve u svemu sve te "strategije" imaju jedan problem, a to je kolicina resursa.
Kada u WAR1/2/3 ili SC1/2 potrosite zlato/minerale, to sto imas to ti je, dok recimo u TA nije tako.
U TA sve je podeljeno na energiju i metal.
Na visim stupnjevima igre ti energijom pravis metal koji opet pravi energiju i tako u krug, sve u svemu igra je beskonacna, mozes da sam pravis svoje jedinice.
Igra ima ~60 kopnenih, ~30 vazdusnih i ~30 pomorskih jedinica i jedno 100 vrsta gradjevina.
Mape se mogu igrati i po 6 i vise sati.
Strategija nije u grafici, nego u komplexnosti.
I jedna vrlo bitna stvar na kraju, TA ima limit od 200 jedinica koji se lako menja u samom ini fajlu i moze se staviti do 2000 ja mislim.
Mislim da imam sceenshot negde moje bitke sa jedno 500 tenkova i 700 robota sa podrskom od 200 aviona protiv slicne sile.
Da vidim neku danasnju igru da izdrzi tu kolicinu jedinica.

Laxduke mene si ubedio :) ajde da se dogovorimo da mi ti to narezes sa svim patchevima, dodacima....

Lax je profesionalac!
Mene kao amatera Blizzardovim strategijama privlaci prica, koja doduse jeste klise, ali je meni to sve, da upotrebim izraz "slatko".
TA zbilja zvuci kao "Strategija-strategija", ali WC/SC su IGRICE-IGRICE!
Poz
Nedjo

SC i WC su pre svega Dobra zabava sa primesama kvazi strategije...
Nema tu nekog prevelikog muckanja kao kod poteznih

Nazad
Vrh Dno