Šta je novo?

Samo wifi ruter ili wifi ruter sa integrisanim Adsl modemom

Santa

Čuven
Učlanjen(a)
03.01.2003
Poena
675
Situacija je sledeća:

Posedujem Asus-ov modem/router koji sam dobio na korišćenje od PTT-a. Radi sasvim ok, ne "zaglupljuje" se, ne puca veza. Zbog laptopa bi mi bio potreban wifi acces point, odnosno sharing internet konekcije bez kabla (potrebna mi je mobilnost po celom stanu). Šta kupiti:

http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=9000802

ili jednostavni kupiti neki od recimo allied telesys corega bežičnih rutera (bez modema)?

Hvala unapred.

E a kako taj ASUS modem/router izgleda? Koliko ima portova na sebi?

Ako je to u principu modem sa jednim RJ45 prikljuckom onda mozes sebi da lepo uzmes router BEZ modema a sa wirelessom.

Ako ima vise portova (ja ocigledno ne znam imal il ne :d ) onda mozes cak i da recimo uzmes samo wireless access point. E to ne znam na pamet koliko kosta i dal ga ima u srbiji.

A ako hoces da zamenis ceo uredjaj (tj da imas samo JEDAN uredjaja a ne bar dva) onda kupis router sa modemom (ja bi preporucio neki od D-linkova ili Netgeara ako ti nije problem da das malcico vise para), pa ovog ASUSa lepo uvalis nekom drugom. :zgran:

Jup to je onda vise samo kao modem.

Znaci ili si uzmi router bez modema pa onda imas dva uredjaja (ASUSa ukljucis preko ethernet porta na WAN port na routeru) ili uzmes router sa modemom pa imas samo jedan uredjej. A Asusa se otarasis.. il ga stavis u fioku... za ne daj Boze.

Nazad
Vrh Dno