Šta je novo?

[SAMO STRUCNI SERVISERI ] ASUS K55VD

elvirko

Poštovan
Učlanjen(a)
28.11.2016
Poena
54
Laptop model : AsusK55VD

Menjao sam parametre na pomenutom laptopu u BIOS-u , sacuvao podesavanja i restartovao se . Posle restartovanja se nije upalio i nakon dijagnostikovanja sam utvrdio da je rec o BIOS-u , pokusavao sam razlicite metode ' bios recovery ' koje naravno nisu radile .
Vadio CMOS bateriju , Ostavljanje u rad , vadjenje (ram , hard disk , eksternih usbova , menjanje monitora na laptopu) eksterni monitor i tako to .
U pitanju je bio korumpiran BIOS chip ,

Posto nemam lemilicu ni BIOS programmator, trazim savete od strucnjaka na benchmarku , bilo ko da moze da me uputi kod nekog ili ostavi koristan komentar bice koristan.

Problem : Korumpiran BIOS chip na maticnoj ploci

Novi Pazar , nije problem da putujem u okolnim lokacijama imam auto .

Problem lako može da bude hardverske prirode, tj. da je crkao recimo čipset na ploči. (you get the idea)

Ako ti na ekranu ništa ne pokazuje 99% da nije do BIOS-a i njegovog eproma, tako da to moraš nositi nekome ko će probati da "prekugla" ploču.

Ovde na forumu imaš korisnika "čika pera" koji je meni pre par godina popravljao desktop ploče, samo znaj da njegove usluge nisu jeftine.

Zahvaljujem :) , nije cipset :D radi se o tome cela serija ima ovaj problem i kada promenis parametre u biosu po nekoj sekvenci to se desi... (postoji jos prijava ovakvih problema na drugim forumima , vecina samo zameni plocu *to je bio predlog od asus-a i na turskim forumima isto ) uglavnom videcu sta da radim , potrazicu mozda cika peru .

Nazad
Vrh Dno