Šta je novo?

Samo MB ili CPU+MB?

spaad

Slavan
Učlanjen(a)
17.08.2007
Poena
375
Pozdrav
Pošto je Asus iz moje konfiguracije vrisnuo imam dilemu da li da kupim samo neku novu AM3 ploču(koju?) ili da idem na intel i3 1150+ ploča(koja,u odnosu na ostatak konfiguracije?)Molim za savet oko kupovine prilično je hitno.:) Nove komponente.Bitno da računar radi kao do sad, ili bolje u koliko je moguće u ovim opcijama.:D
Hvala!

Zavisi za šta koristiš PC,i3 je dobar za gaming,za nešto zahtevnije ne bih ga koristio.Je l`si razmišlajo o i5 2./3. serija+MoBo,mogu se naći dosta jeftino danas,a bolji su od Haswell i3?

Mani se i3. Ili i5, ili amd fx63**/fx83**. Ploca naprimer gigabyte 970ud3p ili opet asus m97evo r2 (nema potrebe za 990 ako imas samo jednu graficku). Za i5 imas jeftinih ploca - tamo je skoro nebitno,
Kako ti je asus riknuo? Jel si klokovao?
Sta radis na kompu? Odgovor na to pitanje mogao binti pomoci za izbor.

Poslednja izmena:
Hvala na savetima.:) M5A99X EVO R2 je druga ploča od istog brenda koja je riknula sa simptomima CPU led - RED!Isti CPU je u pitanju samo sa novim jačim napajanjem,samo je prva bila R1,koja je zamenjena u garantnom roku uz doplatu za R2. R2 posle 3 godine isti simptomi i isti kvar.Kupio sam taj GB danas i mogu jedino da kažem da je 1/3 prethodno korišćenog ASUSA.Nisam zahtevan korisnik,tako da će valjda sve na def. biti dovoljno.Do neke druge, kompleno nove konfiguracije.Hvala još jednom!

Svasta. Mozda se pregreva vrm na suprotnoj strani ploce.. Asus jeste kvalitetniji od gigabyte, tu nema price, ali taj gigabyte jeftiniji je, a za def ili ne etxreme oc moze da gura. Nego mi cudno da ti dve zaredom crknu, da nisi napajanje promenio, pa da pomislim na njega, ali ovako - jedino na vrm mislim.

Poslednja izmena:
Uzeo si 970a-ud3p?
Ja sam bas zadovoljan sa tom plocom, koristim godinu dana vec bez problema. Po cemu je asus bolji?

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Uzeo si 970a-ud3p?
Ja sam bas zadovoljan sa tom plocom, koristim godinu dana vec bez problema. Po cemu je asus bolji?

Ja sa tom plocom imam ******ski problem. Naime, restart ne radi kako treba, ni softverski ni hardverski. Zabode na post-u i trba joj desetak minuta da se oporavi i tek onda bootuje. Sve sljaka ali restart ni pod razno i to od kad sam je kupio. Sve je na defaultu, nikakav OC.
Pardon na upadanju u temu.

Uzeo sam ovo, GA-970A-DS3P,znači boza,ali teška,a Asus koji sam imao je za klasu bolji od ud3p.Ja trenutno ni neznam šta da mislim.Dao sam 9500 din za?Bolje da sam kupio opet istu koju sam imao.Šta je, tu je!

Pitao sam za objektivno objasnjenje i razlike.
D3sp je losija ploca od ud3p jer ima 4+1 power phase a ud3p ima 8+2.
Edit: poruka je za spaad-a.

Poslednja izmena:
Ja sa tom plocom imam ******ski problem. Naime, restart ne radi kako treba, ni softverski ni hardverski. Zabode na post-u i trba joj desetak minuta da se oporavi i tek onda bootuje. Sve sljaka ali restart ni pod razno i to od kad sam je kupio. Sve je na defaultu, nikakav OC.
Pardon na upadanju u temu.
Jel si probao da updateujes bios?
Jedini problem koji sam ja imao jeste bio tzv. Double boot kad sam klokovao CPU, znaci pri paljenju se upali na sekundu komp, ugasi pa onda upali opet i radi normalno i tako svaki put.

Dedukcijom sam dosao do toga da turbo boost pravi problem kad se disable-uje(da, sam sam trazio nisam guglao i izgubio sam sate i sate).
Resio sam tako sto sam ostavio ukljucen turbo core ali ga podesio da ima Multiplier isti kao Cpu multiplier, znaci da efektivno ne radi nista.

Jel si guglao da resis problem?

Pa ti si i pogresnu plocu jos uzeo. UD3P sam naveo, a ne DS3P.... Jos si je debelo platio.
P.s. Gigabyte 970ud3p rev.2 je gora od asusa 970evo r2 jer losije drzi napon pri jacem OC, i ponekad zafrkava sa memorijom i bios, ali u ostalom sasvim solidna ploca.

Ja sam vidjao ovde na forumu da je neko na ovoj ploci nasvirao 6300 na 4.7ghz, nije pisao da ima probleme. Meni radi na 4.3 fx 6300 i drzi napon skroz normalno, llc na medium, ali nije to neki veliki OC.

Edit: to je naravno samo moje skromno iskustvo posle godinu dana koriscenja, moguce da je na globalnoj skali drugacije.

Poslednja izmena:
Kad se izmeri napon - ne bude bas ono sto je u biosu... I nasvirati 4700 nista ne znaci, jel moze da bude nestabilno, sto ce se videti samo u rezultatima nekih testova (iako prolazi linx, prime, occt). To je neka druga prica i vazi za 4700 i vise na fx83**. Do 4500 gigabyte obicno ne pravi probleme, ali opet asus je stabilniji i moze lakse i bolje rezeltate postici (ma da nervira sto su na zadnjun stranu ploce stavili vrm bez ikakvog radiatora, pa mora vrm da se hladi kad se klokuje sa obe strane)

Hvala na odgovoru.
Kad sam uzimao plocu pitao sam na Tomshardware koja je dobra budzet ploca za OC 6300, vise njih su mi ovu preporucili, pa sam je i uzeo.

Jel si probao da updateujes bios?
Jedini problem koji sam ja imao jeste bio tzv. Double boot kad sam klokovao CPU, znaci pri paljenju se upali na sekundu komp, ugasi pa onda upali opet i radi normalno i tako svaki put.

Dedukcijom sam dosao do toga da turbo boost pravi problem kad se disable-uje(da, sam sam trazio nisam guglao i izgubio sam sate i sate).
Resio sam tako sto sam ostavio ukljucen turbo core ali ga podesio da ima Multiplier isti kao Cpu multiplier, znaci da efektivno ne radi nista.

Jel si guglao da resis problem?

@ivanbass1
Evo posle par meseci da odgovorim, totalno sam zaboravio . :d
Koliko se secam, updateovam i bios, experimentisao sa memorijom medjutim bezuspesno.
Generalno mi ne smeta ali mi je muka kad neki software ili update zatrazi reboot pa se onda patim satima sa bezuspesnim restartima ili shutdown-om dok software update ne skapira to kao reboot.
Nista OC, sve je u bios-u na defaultu, nista ja tu ne cackam jer mi ne treba. :d

Nazad
Vrh Dno