Šta je novo?

Samo kratko oko igranja CS preko neta

Black Arrow

Slavan
Učlanjen(a)
19.12.2006
Poena
319
Znam da je pitanje bilo milion puta,ali mi je potrebno prilicno hitno pa sam okacio novu temu.Cim resim problem,modovi brisite temu...

Dakle,drug i ja imamo ADSL (obojica Telekomov 256k paket) i hteli bi da odigramo koju partiju Counter Strike-a preko neta.Znaci,samo ja i on - jedan protiv drugog,mada moze i neko uputstvo kako to izvesti na nekom serveru gde ima puno ljudi iz celog sveta.

LM,koja verzija CS-a nam je potrebna,kako se pravi server i kako da se njemu pristupi... Neki najjednostavniji i najbrzi nacin na koji bi to sve funkcionisalo.

Hvala unapred!

Ako hocete da picite CS1.6 na nekom serveru sa drugim ljudima, morate imati "CS 1.6 v21 (non-steam)" instalaciju. Sa tom instalacijom mozete samo da igrate na tzv. piratskim serverima. Kada instalirate CS, upadnete u igru, kliknete na "Find servers", pa na "Favorites". U donjem uglu se nalazi "Add server" i tu ubacite IP servera. Ako kojim slucajem nemate IP adrese servera, evo vam par komada: KGB server-82.117.194.227:27015 i SBB server-82.117.194.227:27016. Da bi ste igrali na legalnim serverima, morate kupiti original...naravno :d ...sto bih vam preporucio, jer polako svi nasi serveri prelaze na legalnu varijantu :S .

:wave:

Poslednja izmena:
OK,ali pre svega mene interesuje kako da igramo jedan protiv drugog?

Znaci,server na kome samo nas dvojica picimo CS,tj. 1 na 1 :D

Zar niko ne moze da pomogne?

Ja sam mislio da je ovo nesto veoma jednostavno,mislim to igranje Counter Strike-a preko neta 1 na 1,a ono se niko ne javlja.

Ја сам давно пробао CS тако да се не сјећам најбоље али покушатћу ти помоћи. Узми програм под именом hamachi (1Мб) и инсталирајте га и ти друг. Он омогућава да правите некакву виртуелну мрежу између ваша два компјутера на најпростији могући начин (само је потребно да креираш мрежу, и да се друг улогује). После тога направиш lan сервер у CS-u или било којој другој игри (ради савршено за већину) и онда ће друг видјети креирану игру у lan серверима и само треба да се конектује. Надам се да ће ово радити. На овај начи можете играти и све остале игре које подржавају lan, а ја сам до сада играо Raven, Warcraft, CoH, BF itd.

Поздрав

OK,svakako smo se dogovorili da odlozimo lan igranje za jedno nedelju-dve,dok se svi ne obezbedimo kvalitetnim netom i informacijama za isti :D

Koliko sam shvatio,treba mi jedan program preko koga cu praviti server,a drugi ce se prikljuciti na njega u bilo kojoj igri?

Mislim,mi bi za pocetak probali da igramo CS,a posle bi mozda presli na BF: Vietnam ili takvu neku slicnu igru.

Ne treba ti nikakvi programi :)
Samo ti napravi server i reci mu svoj ip preko kog ce on da se konektuje i to je to..

Ne treba ti nikakvi programi :)
Samo ti napravi server i reci mu svoj ip preko kog ce on da se konektuje i to je to..

Ма нема потреба да петља ствари! Који је то белај док они нађу праву ip adresu.

Само инсталирај hamachi и видићеш колико су ствари просте у игрању било које игре. Пусти ip и остало. Иначе hamachi не прави сервер него само некакву виртуелну мрежу, а када се она направи (а за шта и највећем тупану треба 2 минута) остали се само конектују на њу и покрену задату игру, те уђу у lan и чекају док неко не направи сервер на који се улази најнормалније. Просто је да се човјек клања творцима овог програма.:Klanjanje :Klanjanje :Klanjanje :Klanjanje

Пробај и уживај у BF-u, Warcraftu, Company of heroes, ма шта год ти падне на памет.

Kakav crni belaj da se nadje prava IP adresa?:) Jedino ako nisu iza NAT-a obojica..
Ako nisu, run -> cmd -> ipconfig /all
ili za lenje www.whatismyip.com :p

Hamachi je dobar za tako nesto ali dosta komplikovaniji i totalno nepotreban u slucaju da bar jedan od njih ima javni IP.

Juce smo pokusali da igramo CS 1.6 jedan protiv drugog,ali nam ne ide.

Skinuo sam Hamachi,napravio novu mrezu,on je usao u tu mrezu,posle sam ja kreirao New game u CS,ali on nije nista video u Lan-u.

Inace,obojica smo uspeli da se konektujemo na neke velike svetske CS servere i tamo smo bez problema igrali.Cak smo usli zajedno na isti server i tamo igrali u istom timu.

Znaci,ostaje problem - kako da napravimo da igramo samo jedna protiv drugog preko neta?

Rekao ti je swiper. www.whatismyip.com

pa mu onda kazes tvoju IP i on kuca u konzoli
Kod:
connect [b]ip adresa koju si video na sajtu[/b]

Poslednja izmena:
Juce smo pokusali da igramo CS 1.6 jedan protiv drugog,ali nam ne ide.

Skinuo sam Hamachi,napravio novu mrezu,on je usao u tu mrezu,posle sam ja kreirao New game u CS,ali on nije nista video u Lan-u.

Inace,obojica smo uspeli da se konektujemo na neke velike svetske CS servere i tamo smo bez problema igrali.Cak smo usli zajedno na isti server i tamo igrali u istom timu.

Znaci,ostaje problem - kako da napravimo da igramo samo jedna protiv drugog preko neta?

Пази то је чудна ситуација која се и мени десила, а решење је смијешно. Реци другу да он креира мрежу па да ти уђеш. Ако то не буде радило искључи firewall јер и то зна да прави проблеме.

Uspeli smo da se konektujemo i sve je dobro radilo.

Mislim da je glavni problem bio sto sam ja imao ukljuceni Windows Firewall,a drug nije,tako da kada sam ja iskljucio moj,sve je islo kako treba.

Videcemo da poteramo jos neku igru preko neta,nadam se da ce biti sve OK.

Mislim da je glavni problem bio sto sam ja imao ukljuceni Windows Firewall,a drug nije,tako da kada sam ja iskljucio moj,sve je islo kako treba.

Драго ми је. МА hamachi је чудо.

Da ne otvaram novu temu... koja je cena legalnog CS 1.6 kod nas ?

Pod pretpostavkom da ti je Windows Firewall jedini firewall, umesto da ga iskljucujes u potpunosti, iskljuci ga samo za Hamachi network adapter, tako da ti ostane ukljucen za internet konekciju. Bolje nekakva protekcija nego apsolutna nikakva.

Da,naisao sam na jedan naizgled glup program.

Ja bih hteo da sa jos 2-3 druga igram neku igru (u ovom slucaju CS) ali nikako to ne mogu da uradim.Znaci,upalim hamatchi,kreiram nov server,jedan drug se uloguje i njega vidim - drugi nista.

U cemu je problem i kako da igra vise igraca preko neta?

Da,naisao sam na jedan naizgled glup program.

Ja bih hteo da sa jos 2-3 druga igram neku igru (u ovom slucaju CS) ali nikako to ne mogu da uradim.Znaci,upalim hamatchi,kreiram nov server,jedan drug se uloguje i njega vidim - drugi nista.

U cemu je problem i kako da igra vise igraca preko neta?

A ti njega ne mozes da vidis nikako :) Mislim, dok se ne uloguje.. Kako se ulogovao na server prvi? Trebalo bi samo da se kuca "connect xxx.xxx.xxx.xxx" u konzoli..
xxx.xxx.xxx.xxx je tvoj IP.

Naravno,svi se loguju na hamachi ali svima drugima (koji se uloguju posle prvog druga) izbaci neku gresku i ja ne mogu da ih vidim.

Mislim da u samoj konzoli za CS upisu "connect moja_ip_adresa"?

Naravno,svi se loguju na hamachi ali svima drugima (koji se uloguju posle prvog druga) izbaci neku gresku i ja ne mogu da ih vidim.

Mislim da u samoj konzoli za CS upisu "connect moja_ip_adresa"?

Naravno, u konzoli igrice. I pogledaj da nisi slucajno napravio server za 2 igraca :eyebrows:

podigni server na svom racunaru, a neka on u favorites ubaci tvoju IP adresu kao server i to je to... ako je meni funkcionisalo svojevremeno sa 56K mora i vama + nema patnje sa konzolom ako ti rad sa istom nije poznat... ;)

Poslednja izmena:
Najjednostavniji nacin za legalan CS je da se kupi HL:Anthology pack u Platou, kosta 1200din (valjda) i uz njega dobijate CS, Opposing force, Blue Shift i one ostale igrice! Taj CD-KEY koji dobijete registujete sa steamom i sve sljaka! Inace ja pikam HL2 Deathmatch! :D :D :D!

Videcemo da pikamo malo kad budemo imali vremena Battlefield Vietnam i ostale serijale.

Dobar nacin da isprobamo kako ce Hamachi funkcionisati kada nas bude vise.

Vrh Dno