Šta je novo?

Saitek X52 pro HOTAS

Učlanjen(a)
23.07.2008
Poena
319
Hteo sam da odradim review ove palice. Imam ga godinu dana i josh uvek radi izvanredno. Sastoji se od dve jedinice same palice i gasa. Ima 22 (Plus minus dva tri) tastera i tri hat-a, tri slajdera (dva rotirajucja i jedan klasichan), tri scroll-a, ima tri ose X, Y, Z (Z osa mozhe fizichki da se zakljucha ako koristite pedale) plus osu za gas, ima i mini stick za pomeranje misha. Svi tasteri imaju tri plus tri moda, shto znachi da ukupan broj tastera se povecjava za 6x. Zamalo da zaboravim ima i mali MFD (multi-functional display).
Sama palica je izradjena od dosta kvalitetne plastike i metala. Ima dve opruge koje doziraju chvrstinu. Ose rade na principu senzora tako da je dosta precizna. Ima podeshavanje visine (pet nivoa) za razlichite velichine shake.
X52 pro dolazi sa saitek softverom i demom "flight simulator X" i garancijom od dve godine. Softver je lagan za instaliranje (moja prteporuka je da skinete sa saitekovog site-a najnovije drajvere i software). Softver se koristi za profilisanje samih tastera tako da mozhete prenneti sve tastere sa tastature na joystick (u sushtini nema potrebe vishe da skidate ruke sa palice). MFD u vecjini igara prikazuje u kom ste modu i taster koji je pritisnut za shta sluzhi. Punu funkciju dobija u flight simulator x gde prikazuje radio frekvenciju.
Inache palica koshta nekih 15.000,00 dinara i vredi svaku paru. Ima i loshija varijanta X-52 a razlika je u kvalitetu izrade.

Pozdrav Viktor

Ima G940 ali...
Probaj pa vidi.
Moja preporuka su ThrustMaster HOTAS Cougar Joystick ili CH Joystick's ili sachekaj Saitek X65F Control System. Izvinjavam se logitech-u ali oni nikada nisu imali kvalitetne joystick-e.

Koristim ga za Lock-ON flaming cliffs, DCS Black Shark i malo IL2.

Poslednja izmena:
Ijaoooo, pa ovaj Saitek X65F je bolestina :D...Do sada mi je numero uno bio ThrustMaster-ov HOTAS Cougar jer je bio sav od metala, ali citam da ce i ovaj Saitek biti metalan, a jos i bolesnije izgleda :D... Verovatno ce mu i cena biti takva :p

Inace postojala je neka izjava ThrustMastera da ce napraviti naslednika Couguar-a u vidu replike palice F/A-18 Horneta, ali za sada nista od toga nisu uradili...

Inache ne rekoh ima razdvojene ose tachnije senzor za x osu, senzor za y osu.

Postovanje

da li neko moze da mi kaze gde moze da se kupi nov saitek x-52?

hvala

Postovanje

da li neko moze da mi kaze gde moze da se kupi nov saitek x-52?

hvala

Ja sam imao X52 Pro HOTAS set i Saitek pedale do pre nekoliko godina i prodao sam ih baš ovde na forumu kad sam pazario G940. Mislim da se ni X52 ni X52 Pro odavno ne mogu pazariti kod nas (eventualno ako nađeš polovne). Ostaje ti mogućnost da uzmeš X-65F ali on je solidno skuplji.

Ja sam se bio zagrijao da ga kupim za WoWP, ali kontam da ne vrijedi davati dosta para na palicu kada je u pitanju ova igra, koja je pravljena za djecu predskolskog uzrasta.

Nazad
Vrh Dno