Mozda to zavisi od vise licnih preferenci i pojedinosti, vezanih za individualne potrebe korisnika, ako mu nesto recimo nedostaje kod trenutnog proizvoda, ili on time nije u potpunosti zadovoljan, ili jednostavno trazi zamenu koja je podjednako dobra, ali mozda nudi par novina koje se cine korisnim ili interesantnim.
Sto se tice R.A.T-a, prva razlika naspram gotovo svih miseva je estetske prirode, njegov dizajn i ergonomija to jest. Izgradjen je kao tenk, dakle osetno tezi od drugih miseva, sto nekome moze predstavljati problem, ako je inace navikao na brze kretanje ili lakse materijale pri izradi. Relativno je precizan, a ima i pregrst mogucnosti modifikacije i prilagodljivosti individualnim potrebama, posto se lako rasklapa uz pomoc onih srafova i zavrtanja, a mislim i da ima interchangeable Pinkie grip/Palm rest-ove, i 6 programmable dugmadi. Koristi baterije i dolazi uz korisnicki software, koje dosta korisnika karakterise kao jedine mane ili negativne strane ovog misa, mada se verovatno lako zaborave nakon duzeg koriscenja.
Rekao bih da kod ovog misa, ili Saitekovih proizvoda uopste, cena generalno odrazava znatno drugaciji, originalniji pristup dizajnu proizvoda, izdrzljivost, kvalitet izrade i mogucnost adaptiranja preferencama svakog korisnika, mada dosta ljudi radije bira jednostavnije miseve, sto zbog jeftinije cene, nedostatka baterija, brzine kretanja, ili proste navike. Licno ga nisam koristio, i mada mi se svidja njegov izgled, mislim da bih se tesko privikao na wireless/baterije, posto vec odavno koristim g500, a verovatno bih presao na neki steelseries, mozda sensei eventualno. Verovatno ce ti biti lako da se naviknes ako si vec koristio wireless; jedino ostaje pitanje cene i nekih manjih stvari, poput gripa/velicine sake recimo, ili potrebe za dodatnim tasterima, mada ih gotovo svi misevi danas imaju