Šta je novo?

sagem modem preko isdn! instalacija-konekcija

erb

Slavan
Učlanjen(a)
04.05.2006
Poena
320
Drug preko puta ima adsl sagem 800-840 modem i povezan mu je preko interneta.
Desilo se sledece. Slucajno je uninstaliran driver(neznamo koji) i povezivanje na net je sad nemoguce. Hardverski je sve dobro povezano jer pre uklanjanja drivera sve radili odlicno.

Zvao je mene upomoc,ali posto ja nemam ADSL jedino sam mogao da se pridrzavam uputstva za klasicnu instalaciju koje kaze:
1)da se diskonektuje usb prikljucak modema.
2)pokrene instalacija
3)izabere driver PPPoELLC 8/35
4)kada zatrazi ukjlucimo usb prikljucak modema i pustimo da sam prepozna i instalira novi hardver.

Sve je lepo odradjeno,instalacija uspesno odradjena,modem prepoznat(ima i zelena strelica u trayu) koja oznacava da je sve operativno,automatski kreirana konekcija na desktopu u koju kad ukucamo user i pass krene da se prikljuci na net i onda izbaci error 5xx.

Sve je ok i u device manageru.

Posto sam pratio uputstvo(jedino koje sam imao) za instalaciju koje ne podrazumeva da sve ide preko ISDN-a mozda bas zbog njega u opcijama treba treba nesto dodati\prepraviti...

Ponavljam,sve je dobro hardverski povezano,problem je u drajverima ili podesavanjima.
Sta?????????

Downloadujte najnovije drajvere za SAGEM F@st 800/840 v4.0.5a(12.7MB) sa njima je neophodno samo izabrati iz liste ime ISP-a i kliknuti Instal, a on sam konfigurise sva neopodna podesavalja ili probaj je da kod 3ceg koraka koji si napisao izaberes PPPoA LLC 8/35, jer je Telekom na nekim centralama menjao protokole, pa je to sto pise u tom uputstvu zastarelo.

Poslednja izmena:
jer je Telekom na nekim centralama menjao protokole, pa je to sto pise u tom uputstvu zastarelo.

Neverujem da je ovo jer je disk sa kog smo instalirali drajvere upotrebljen i onda(na njemu ima vise drivera pa sam odabrao doticni zbog uputstva) , a do juce je radilo ok sa njima. Tako da nije zbog zastarelosti. Znaci imamo driver na disku koji provereno radi ali nismo sigurni jel to taj sto smo naveli,pre ce biti da nije nesto u opcijama za konekciju dobromozda nesto nije stiklirano, treba uneti...

Taj novi drajver cemo probati ako ne uspem da nastelujem. Nervira me sto imamo sve sto treba a neradi.

A to ime ISP-a, sta to bese,pojasni mi.

Poslednja izmena:
Ne seceam se da smo negde unosili ISP i pre osim u user name-u.

Gde to treba da unesem, mozda je u tome bio problem.

U pitanju je EUnet,kako da unesem?

Koliko se secam kada se pokrene instalacija drajvera 4.0.5a otvori se prozor u kome je Beotel prvi na listi pa iz te liste odaberes eunet, a zasto ne pozovete eunet tehnicku podrsku njihov broj je 0800 300 400 rade non stop.

To je druga prica. Neko danas radi ko je previse naporan,a i govori samo pricu iz uputstva.
Imamo fon od tipa koji je instalirao kod njega prvi put ali je negde zaturen.

@GEOM
Uspeo sam,svo vreme sam forsirao pogresan driver.Trebalo je 8/64 verziju.

To sam saznao iz tvoje instalacije -linka sto si mi poslao gore. Tamo je pisalo da EUnet koristi zapravo ovaj driver a ne onaj iz uputstva.

Hvala

Nema na cemu. Sto se tice novih drajvera meni nekeko deluje da stabilnije, jer se pre desavalo da madem zatupi pa je neophodam reset modela, ali evo od kako su se ovi 4.0.5a pojavili to se nije desilo.

Nazad
Vrh Dno