Šta je novo?

Sagem modem, Beotel, WinXP SP2, nece da se diskonektuje?

Leopoldk

Slavan
Učlanjen(a)
15.03.2006
Poena
319
Instalirao sam jednom poznaniku pre neki dan OS od samog pocetka (kada su instalirali AdAware i uradili scan, pa krenuli da uklone detektovane pretnje, internet konekcije je pocela da sealje podatke sa njihovog racunara tamo negde i to je sve sto je htela da radi, pa mi je komplet reinstalacija izgledala kao pravo resenje), i sve radi kao sto je i reklamirano osim Sagem modema koji se lepo konektuje (provider Beotel), lepo drzi konekciju i skida, ali nece da se diskonektuje. I sad to ljude smara, a burazer ide kod njih veceras, pa ako neko ima ideju kako da se ovo resi...

P.S. Ja sam i dlaje na dial- up u (telekom vec mesec dana ne zove, a podneo sam zahtev), tako da sa ADSL problemima bas i nemam previse iskustva...

Poslednja izmena:
Ne vidim sto je problem sto nece da se diskonektuje, osim ako nisu na economic paketima (onim sa ogranicenjima u kolicini prenetih podataka). Uostalom, modem uvek moze da se odjavi preko Safely Remove ikone, pa po potrebi da se ponovo prikaci. Da nemaju neko program koji drzi vezu zivom, tipa ADSL Autoconnect?

Ma nije samo to problem, problem je i to sto sa instaliranim antivirusom i firewall-om ne mogu da salju attachmente preko yahoo-maila, evo upravo sam objasnio burazeru kako da im nasetuje racun u Outlook Express-u, moj dozivljaj situacije je da je u pitanju slucaj evoluiranja korisnika mobilnih telefona na korisnike kompujtera. Sto se nemogucnosti diskonekcije tice, malo je problem jer komanda za iskljucivanje racunara ceka da se zavrsi diskonekcija, sto se koliko sam shvatio desi posle mnogo vremena ili nikad, pa kad to ljude vec smara rek'o da vidim sta moze da se uradi. Sa druge strane, uradio sam search ovde na forumu i moram priznati da me je pomalo sramota sto pitam za ovo kada vecina ljudi ima probleme sa pucanjem konekcije %-).

Na racunaru je instaliran Win XP SP2, originalni driveri iz kutije za modem i to bi bilo to. Ne znam da li Kaspersky ili Comodo Firewall mogu dapruzrokuju ovu vrstu problema... a ovo za safely remove ikonicu sam preporucio prekjuce, ali je ljude izgleda mrzelo da probaju...

Sto se tice doticnog modema,moj pas moze da napravi bolji od stavljene kosti:wall::wall::wall:A ako pozoves podrsku,verovatno ce rekonfigurisati port tako da neces imati net 7 dana(all round resenje)!!!

Na kraju je ispalo da su Kaspersky ili Comodo Firewall odrzavali konekciju zivom, a da je posle njihove deinstalacije sve proradilo kao sto je i reklamirano ukljucujuci i yahoo mail. Kako god bilo, hvala na sugestijama.

Nazad
Vrh Dno