Šta je novo?

sagem mc922

Mr.No

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2003
Poena
619
Imao sam Sagem mc922 pune dve godine i radio je bez problema osim baterije sto je zezala zimi. Pre nekih par meseci je poceo da se gubi i blokira dok najzad nije ispustio dusu meni na ruke. Njegova zadna poruka na displeju je bila eprom i od tada vise ne reaguje osim sto upali svetlo i na trenutak ispise sagem.
Interesuje me da li mu je otisao samo softver ili moze da se baci?;)

Mr.No je napisao(la):
Imao sam Sagem mc922 pune dve godine i radio je bez problema osim baterije sto je zezala zimi. Pre nekih par meseci je poceo da se gubi i blokira dok najzad nije ispustio dusu meni na ruke. Njegova zadna poruka na displeju je bila eprom i od tada vise ne reaguje osim sto upali svetlo i na trenutak ispise sagem.
Interesuje me da li mu je otisao samo softver ili moze da se baci?;)

Najverovatnije mu je otisao strajno software.
Ali ipak nemoj odmah da ga zafrljachish, vec svrati do nekog servisa da vide da li to ili samo baterija.

Nije do baterije - kupio sam novu pre jedno pola godine i za divno cudo drzala je i po 5 dana. Jedino ako nije bila baterija suvise jaka - uzeo sam sa vecim kapacitetom.

Mr.No je napisao(la):
Nije do baterije - kupio sam novu pre jedno pola godine i za divno cudo drzala je i po 5 dana. Jedino ako nije bila baterija suvise jaka - uzeo sam sa vecim kapacitetom.

Dragi prijatelju, baterija ne moze biti "suvise jaka" zbog toga sto je nesto veceg kapaciteta.Cinjenica da ima veci kapacitet samo ide u prilog autonomiji tvog telefona.Opasno bi bilo da baterija ima mnogo veci napon od nominalnog.

Slazem se sa tobom da je za mobilni bitno da baterija ima odredjeni napon - ne veci od dozvoljenog, ali veci kapacitet baterije baterije samo znaci da ona moze da da i vecu struju => ako mobilni nema neku zastitu od prejake struje ta struja ga przi zato sam i posumnjao na samo 2 moguce stavke: softver ili baterija

Nazad
Vrh Dno