Šta je novo?

Sagem Fast 1201 problem

digrejzo

Slavan
Učlanjen(a)
06.01.2009
Poena
309
kao sto naziv teme kaze, imam problem sa Sagemom 1201 modemom koji sam dobio preko telekoma uz 1024/128 paket adsl-a.
problem je u tome sto se modem diskonektuje bez obzira na to da li surfujem ili ne.
diskonektuje se i ako me neko zove na fiksni telefon, a u slucaju da ja nekog zovem se nista ne desava (lol.).
takodje, kad se javio ovaj problem i fiksni se nekako skenj'o i slabo cujem sagovornika jer se javlja neko sustanje i ostale smetnje.
modem imam vec 2 i po godine i nije se nista slicno desavalo do sad.
bilo kakav savet bi bio od pomoci, hvala.

(btw mozda postoji ovaj topik vec, ako je tako onda dajte link a ovaj zatvorite/izbrisite)

cheerz

Poslednja izmena:
priveri instalaciju u stanu
tj otkaci sve telefone pa probaj adsl

sustanje koje se javlja u telefonu je posledica pogresno postavljenog ili neispravnog splitera

Problem je verovatno u adapteru,odnesi kod telekoma i trazi da ti zamenu citav modem (mislim da nece biti problema) a sto se tice linije odnosno sustanja u telefonu probaj sledece:
1.stavi drugi telefon pa vidi kako radi(eventualno odnesi tvoj telefon kod komsije i drugara da vidis dali s tefonom sve OK)
2.isključi ADSL i telefon prikljuci direkno na uticnicu bez splitera/filtera.
3.ako i dalje imas sustanje kad odneses ADSL modem u telekom prijavi kvar da imas smetnje na liniji uz napomenu da koristis ADSL.
Sretno

Nazad
Vrh Dno