Šta je novo?

Safir 9700

filipenko

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
1,020
Nalozio sam se na ovu kartu, ali me je malko zbunio natpis na kutiji. Pogledajte nalepnicu "Powered by 9500" u donjem desnom uglu i objasnite mi sta ona trazi na 9700 kartici :d, posto mi je ovo verovatno sledeca karta, cim malko padnu cene po izlasku 9200, 9600 i 9800.

OptiPlex je napisao(la):
Nalozio sam se na ovu kartu, ali me je malko zbunio natpis na kutiji. Pogledajte nalepnicu "Powered by 9500" u donjem desnom uglu i objasnite mi sta ona trazi na 9700 kartici :d, posto mi je ovo verovatno sledeca karta, cim malko padnu cene po izlasku 9200, 9600 i 9800.

Mozda prodaju modovani Radeon 9500 :p

Ma sigurno je neka greska... A i ta slika je renderovana, pa se mozda potkrala "nezeljena tekstura" :D

ja imam sapphire 9700 pro, odlicna kartica nema joj mane!

a ta slika je neka greska :D

MA ne lupaj glavu - evo ti slika da paris oci:D

Broz je napisao(la):
MA ne lupaj glavu - evo ti slika da paris oci:D
Da ne bude zabuna, ovo sto je Joza dao je slika stare kutije, koju i ja licno imam, a negde u decembru ili januaru su promenili dizajn kutije, i sada je onakav kao na prvoj slici koju je dao Opti...koliko ja barem znam one koje su bile kod nas da se kupe su bile sve u ovim starim kutijama, a da li je u medjuvremenu dolazilo nesto u novim, ne znam.

Ima i razlike u samoj kartici: one u starim kutijama su na originalnom crvenom PCB-u a ove nove su na crnom PCB-u. Da li je jos nesto promenjeno tesko je zakljuciti po slikama - mada ima dobrih, velikih i detaljnih, da se nadje po testovima i sl. Ja licno tu promenu dozivljavam kao malo udaljavanje od ATI originala, sto mi se i ne dopada previse...

Vidim nesto ljudi po netu kukaju na potpuno novi pcb i raspored na njemu a dolazi iz sapphire-a, tako da ocekujete neke nove verzije koje vise nisu one genericke kao do sada...

moja krtica izgleda tacno kao ATI, cak i pise ati na ventilatoru i nigde nema sapphire.

neki kazu da sapphire pravi ati kartice, odnosno "sastavlja"

Znam da je crni PCB sad u modi sto se safira tice, sa blago izmenjenim rasporedom u odnosu na referentni, ali taj raspored tek ne odgovara 9500 modelu pa ne kapiram zasto su stavili tu malu nalepnicu.

Broz, meni je veoma drago zbog kutije tvoje graficke :) ali ja za Pro sigurno nemam kesa...Cekam da non-pro verzija padne na neku sumu sub-200 € pa da pazarim. Ali plasi me upravo to da nisu modovali non-pro iz 9500 u 9700 pa sad uzimaju pare.

OptiPlex je napisao(la):
Znam da je crni PCB sad u modi sto se safira tice, sa blago izmenjenim rasporedom u odnosu na referentni, ali taj raspored tek ne odgovara 9500 modelu pa ne kapiram zasto su stavili tu malu nalepnicu.

Broz, meni je veoma drago zbog kutije tvoje graficke :) ali ja za Pro sigurno nemam kesa...Cekam da non-pro verzija padne na neku sumu sub-200 € pa da pazarim. Ali plasi me upravo to da nisu modovali non-pro iz 9500 u 9700 pa sad uzimaju pare.

Au bre Optiplex-u bas ga ubi sad:)
PA nema sanse da se desava to sto ti mislis! 9700 su potpuno razliciti i nema sanse da se tu nesto petlja od strane atija. 9700 i 9700pro su ISTI samo su klokovi razliciti. Prvi non pro modeli su imali memoriju od 2.8 sto je karakteristicno za pro modele samo su downklokovani i zakljucani na manje frekvencija, dakle cak im je i memorija ista kao na pro modelima. Sad stavljaju 3.3ns sto je vise nego dovoljno...
Inace ti crni su isti kao i crveni samo je razlika u kondenzatorima - sda su oni srebrni zamenjeni sa rubikonovim koje ne moram posebno da predstavljam:)

Inace ja nemam kutiju, moja kartica je dosla u kesici tj OEM:) Ja samo imam sliku kutije pa i ja parim oci:D

poz

Broz je napisao(la):
Au bre Optiplex-u bas ga ubi sad:)
PA nema sanse da se desava to sto ti mislis! 9700 su potpuno razliciti i nema sanse da se tu nesto petlja od strane atija. 9700 i 9700pro su ISTI samo su klokovi razliciti. Prvi non pro modeli su imali memoriju od 2.8 sto je karakteristicno za pro modele samo su downklokovani i zakljucani na manje frekvencija, dakle cak im je i memorija ista kao na pro modelima. Sad stavljaju 3.3ns sto je vise nego dovoljno...
Inace ti crni su isti kao i crveni samo je razlika u kondenzatorima - sda su oni srebrni zamenjeni sa rubikonovim koje ne moram posebno da predstavljam:)

Inace ja nemam kutiju, moja kartica je dosla u kesici tj OEM:) Ja samo imam sliku kutije pa i ja parim oci:D

poz

Principijalno - naravno da imam razloga za strah. Recimo u Cores su pre koji mesec dosli 9700 nonpro, koji nisu mogli da rade ni na difoltnom taktu. Zasto ? - niko ne zna. Da li su to pravili 9500 pa ih masovno modovali pa to Cores pokupio, ne znam. Naravno sve ovo deluje kao teorije zavere ali bolje da lupam glavom sada nego kad uzmem...:)
Kad smo vec tu, ima li problema sa prepoznavanjem kartica na AMD konfama tj. konkretnije na Asus ili Abit plocama ?

Vrh Dno