Šta je novo?

Safari - brisanje par adresa iz AutoComplete URL-a

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
Hi,
kako da obrisem adresu koja se pojavljuje u AutoComplete URL?

ne znam iz kog razloga je Safari poceo da mi nudi kao prvi rezulatat kad pocnem da kucam u URL "benc": benchmark.rs/forum/search.php?do=process ???

kako da izbacim ovaj stupidni URL iz autocompletea?

btw ne bih hteo da brisem sve adrese ali ako budem morao hocu :-devil-:

Možeš da probaš da se poigraš sa raznim opcijama iz dijaloga sa slike (možda slika i nije potrebna, ali prosto sam morao da pokušam da je napravim, i uspeo sam samo koristeći ⇧⌘4+Space i Preview), alternativno možeš da probaš da kopaš po Library folderu u tvom Home folderu i da pokušaš da nađeš ako kojim slučajem Safari tu negde drži upamćene unose u Address Bar. Postoji i alternativa brisanjima, a to je da jednostavno staviš adresu Benčmarka (ili bilo čega što unosiš) u Bookmarks i onda će ti Safari ponuditi to kao prvu stavku (trebalo bi).

attachment.php

Poslednja izmena:
Još bolji predlog, skini Windows, pa stavi IE. :rolleyes:

FireFox se ucitava pola sata na Mac-u :/

@ivan90BG - screenshot ti nedostaje u postu :) probao da stavim i u bookmarks i opet nece...

btw Shadow sto si promenio nickname?

Malo sam se spetljao sa uploadom slike na forum, izgleda da naćin na koji sam to radio ipak ne radi, ali čudna stvar je što u Safariju trenutno vidim sliku, a u Firefox-u i Chrome-u je nema iako sam resetovao Safari sa opcijama štikliranim kao na slici.

screenshot20100413at835.png

@ivan to znam i ja da resetujem :) ali sam mislio da nekako mogu pojedinacno (selektivno) da se brisu linkovi iz auto complete-a...

Ma pretpostavljao sam ja da ti to znaš nego sam hteo da napravim tu sliku čisto da bih bio zadovoljan što sam je napravio, i to samo pomoću Preview-a, a i nije na odmet da bude na forumu da bi drugi ljudi videli i brže rešili neku svoju zaćkoljicu.

Ivane, ja sinoć video screenshot u prvoj poruci :)

Hi,
kako da obrisem adresu koja se pojavljuje u AutoComplete URL?

ne znam iz kog razloga je Safari poceo da mi nudi kao prvi rezulatat kad pocnem da kucam u URL "benc": benchmark.rs/forum/search.php?do=process ???

kako da izbacim ovaj stupidni URL iz autocompletea?

btw ne bih hteo da brisem sve adrese ali ako budem morao hocu :-devil-:

Edistuj History.plist u svom Library-ju i pobriši ono što ti ne treba...

~/Library/Safary/History.plist

hvala castore! :wave: spasao si me ;)

Mislim da nije Castor nego Mario. U temi sa njegovog linka ima link ka drugoj temi u kojoj se to pominje. Ja to vido još sinoć al mislio da si i ti.

u pravu si. i onaj prvi link isto sadrzi opis ali nisam ga pazljivo procitao... :/

Ja razmišljao, a ne koristio Google za svaku sitnicu... ;)

Cek bre, pa mozesh da brishesh adrese pojedinachno iz History>Show all history :)

^ lol!

ladno moze :D :D

...eto masavine unixa, GUIa... ko bi se setio tako jednostavnog resenja :)

dobro je da nismo uzeli da pisemo neki AppleScript za to... :d

ali neocekivani driver se iznenada pojavljuje i resava stvar ;)

^ lol!

ladno moze :D :D

...eto masavine unixa, GUIa... ko bi se setio tako jednostavnog resenja :)

Može, ali neće uvijek da obriše sve. Ja sam neki dani brisao sve što mi je vodilo na translate.google.com i obrišem sve osim posljednje posjete koja ima izmjenjenu adresu za source i target jezik, pa mi se opet pojavljivalo po starom kad krenem da čukam adresu.

Vrh Dno