Šta je novo?

Safari 4

Vlasterx

Čuven
Učlanjen(a)
23.01.2004
Poena
740
Poslednja izmena:
da li neko zna da li moze da se napravi na kraju linije gdje upisujemo web adresu ona strelica pa da nam se otvori padajuci meni sa stranicam, da ne moram stalno da kucam adresu...

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    17.8 KB · Pregleda: 54
da li neko zna da li moze da se napravi na kraju linije gdje upisujemo web adresu ona strelica pa da nam se otvori padajuci meni sa stranicam, da ne moram stalno da kucam adresu...
Kod mene cim krenem da kucam on mi izbaci sam da biram, izaberem i enter...tako da ne vidim svrhu te strelice!

I kod mene je tako, ali sam navikao u FF na nju,kad se izvalim u stolicu i nesto jedem da ne moram da prilazim tastaturi samo klikam misem, pa sam zato pitao da li moze i u Safariu...A ako nemoze nije to neki veliki problem...

Poslednja izmena:
Prešao sam na Safari i za sada mi se svidja, zadnja dva-tri dana sam isprobavao Chrome, Operu i FF koji sam inače i koristio do tada, medjutim smučio mi se nešto pa sam rešio da ga promenim a Opera i Chrome mi ne leže. Elem, imam samo jedno pitanje, kako da namestim u Safariju da kada kliknem na neki link on bude otvoren u novom tabu a ne u novom prozoru, malo sam guglao i našao rešenje samo za Mac, jel' zna neko za Windows kako to uraditi ?

Ctrl+click@link potvara novi tab,to je Mac fora,***,tako je kako je...

E sad, da ne otvaram novi thread, da li neko koristi stvarno Safari 4?
VIdeo sam na netu i na apple forumu da imaju isti problem,a to je CPU usage,meni ne silazi ispod 70% sto je katastrofa!!!!
Vidim da resenje ne postoji, pa cisto da podelim misljenje ovde, mozda je negde neko nasao resenje.
Za sada Chrome Plus,ne prelazi 15-20% CPU usage,lap se ne cuje da radi.

Poslednja izmena:
Ja ga koristim još uvek, ne bi ga menjao sada ni za šta, odličan je.
Najviše mi odgovara zbog boldovanih fontova, razlika izmedju njega i ostalih je neverovatna po tom pitanju.
Taj "problem" odozgo sam i zaboravio, nisam ni primećivao to u medjuvremenu a i ne otvara sve linkove u novom prozoru, samo neke.

Nemam problema sa CPU usageom, oko 20% je uvek , memory evo sad trenutno je na 60k, ume da se popne do 150k u zavisnosti od količine tabova i sadržaja.

Možda bih ga zamenio eventualno kada izadje FF4 ali ako i dalje ostane problem sa fontovima kao do sada ništa ni od njega.

Posle sinocnjeg updatea na 5.1 Safari odbija da radi ..... ne moze da otvori ni home page (Google) ........ zauzece procesora 100% i nista ... Probao i cistu instalaciju ..... isti problem .....

Dopada mi se Safari izmedju ostalog jer je kao i Firefox sposoban za pun color menadzment .....

Da li je neko imao slican problem .....

Imam poslednju verziju 5.1 (7534.50) i na svakih random 4-5 dana puca iz nekog besmislenog razloga..kucam u Search polju nešto i on se zaglupi i TRAS! To se isto dešavalo i sa verzijom pre ovog update-a..

Nazad
Vrh Dno