Šta je novo?

sadrzaj hard diska - gone?

marko_84

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2004
Poena
350
Cao

Imam problem...jednostavno, skoro puna particija mi se prikazuje kao prazna. Dakle vidljiv je jedino recycle bin folder (skriveni file), dok hard disk pokazuje free 50ak gb (koliko i jeste free) i zauzeto 350 (koliko i jeste zauzeto). Dakle, podaci su tu, samo se ne vide.

Na tom hard disku (500gb) imaju dve particije, sa jednom od 100gb je sve normalno, ali ta druga... :S:

Sta raditi?

a bre niko ne zna 🙁

Pusti chkdsk ali nedaj mu da popravlja... ako ima puno gresaka nadji neki dobar recovery program. U suprotnom pusti ga da popravi.

Prvo sto sam uradio je Error-checking. Po zavrsetku "stage 2" je zakucao i rekao da ne moze dalje...Si na to mislio? Ili nesh iz command prompta? 🙂

Inache, kad kliknem na tu particiju, treba nekih 5 sekundi da otvori...

Verovatno je sve ostalo na disku. Pokusaj sa R-Studio.
Meni je u slicnoj sitiuaciji chkdsk /f pomogao ali se pre toga nije zakucavao.

Da li se cuju neki cudni zvuci iz diska? Kakva mu je temperatura?

Pazi, na disku imaju dve particije. Jedna radi sasvim normalno, druga se ponasa opisano. znaci nije da je ne vidi, da pokazuje da nema fajl sistema, pokazuje da je potpuno prazna (samo recycle bin folder), i kaze da ima 50gb slobodno od 400...

Imas 2 mogucnosti:
1. Da pokusas sa nekim alatom za spasavanje podataka. Oni obicno ne popravljaju prticije, vec traze podatke i kopiraju na sigurnu lokaciju
2. Da pustis neki tool da popravi partciju, pa sta uradi (npr chkdsk /f)

Potrazi neki tool za popravku master file tabele (mft). Postoji i backup ove tabele. Programi obicno uporede glavni mft i mirror mft i ako nesto ne valja koriste mirror mft za oporavak.

Nazad
Vrh Dno