Šta je novo?

sad sam zbunjen.

kefalo81

Slavan
Učlanjen(a)
26.04.2008
Poena
350
Prije nove godine sam u metrou kupio monitor benq fp202w a, za koji kaze da ima DVI.
E ja sad ganjam karticu sa DVI standardom, ali kada sam okrenuo monitor ja na njemu nisam vidio taj prikljucak za DVI, iako se na svim review-ima, taj DVI standard spominje kao prisutan..
Jos sam taj monitor zbog DVI i platio skuplje.Asus doduse sa budjavom garantnom politikom, je kostao 10500 a imao je 22 incha, a ovaj moj je kostao 12500 a ima 20.1 inch.

Da li taj DVI znaci, da ja treba da imam kablo koje je na jedoj strani sa DVI izlazom iz grafike a drugi kraj ima d-sub ulaz na monitoru..

Molim vas za pomoc, zbunjen sam...

Poslednja izmena:
Ako ovako izgleda onda imas DVI. DVI kabl je sa obe strane isti

93.png

Uputstvo za upotrebu

Poslednja izmena:
DVI znaci da sa obe strane treba da bude DVI prikljucak. Da li ti je to tacna oznaka monitora, jer znaju da stave malo drugaciju oznaku za modele bez DVI-ja?

To je tacna oznaka, uvoznik pc centar a oznaka je fp202wa.
Opet sam okretao monitor ali ja taj drugi prikljucak nisam nasao.

O cemu se radi.
Imam ulaza napajanje i d-sub.
Evo pazljivo citgam, ovdje pise u uputstvu, slika a onda kaze, d sub 15pin ili DVI port.
i napomena konfiguracija zadnje strane se moze razlikovati od proizvoda do proizvoda.

Naziv
Proizvođač : BenQ
Model : FP202Wa
Ekran
Tip : TFT
Dijagonala : 20 "
Rezolucija : 1680x1050 px
Osvetljenje : 300 cd/m2
Kontrast : 1000 :1
Vreme odziva : 5 ms
Ugao vidljivosti : 140/130 °
Ostalo
Ulaz : Analogni,
Potrošnja energije : 50 W

Model Fp202wa nema DVI vec samo D-sub
Model Fp202w (bez a) ima oba ulaza

Hvala, sad sam se razocarao, mogao sam kupita taj asus od 22 incha..
Uf, kad se sjetim sad onog prodavca sto me ofarbao..
Neka , ici cu ja ponovo u Metro.:mad:. A govorio mi je kako je djeci uzeo isti taj.
Sad mi je jasno sto se onoliko trudio..
Prodavao ga je kao visu klasu ,a ona obogaljena..

Poslednja izmena:
Gde si gledao specifikacije za taj moitor!? Ja sad google-am i ni na jednom sajtu ne pise da ima dvi! :trust:

Ni na BenQ Global, a ni na BenQ Srbija nisam našao F seriju. Šta se dešava?

Verovatno se ti monitori vise ne proizvode, pa ih zato nema na oficijalnim sajtovima (mada ovo ne bi bio prvi put da za neki monitor koji se prodaje u Srbiji ni jedan oficijalni sajt "nikada nije cuo").

Ali zato kada se ukuca oznaka monitora u google odma se nadju specifikacije i odma se vidi razlika izmedju a i ne a modela.

Jos jedan dokaz zasto ne treba kupovati kompjutere i monitore po hipermarketima, narocito ako niste preterano upuceni a budite sigurno da prodavac nije.

Vrh Dno