Šta je novo?

sad ga vidis, sad ga ne vidis :) CD-RW problem

kustera

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2002
Poena
619
naime, imam Philips PCRW1208 CD-RW uredjaj koji vec evo 1.5god sljaka kao sat, ali od danas poceo da zavitlava...
naime, bios ga pri dizanju ponekad vidi, ponekad ne... ali sve je vise slucaj kad se uredjaj ne pojavljuje...
probao sam sa zamenom IDE kabla, master/slave, primary/secondary, ali pravila nema i jednostavno se tek ponekad pojavi... win ga takodje veoma tesko prepoznaje, a ponekad kad ga vidi ovaj uopste i ne funkcionise...
takodje, imam pored njega i klasican cd-rom koji ne pravi probleme, ali ponekad ga win ne vidi (microsoft je verovatno u pitanju) iako ga bios uvek nadje....
takodje, uocio sam da se CD-RW malo vise greje nego sto mislim da bi trebalo (do sada ga nisam proveravao) inace, zbog vrucine mi je kuciste ovih dana otvoreno tako da nema razloga za toliko grejanje obzirom da je sve na normali
ajd pomagajte...

nije valjda da me ostavljate na cedilu...

Pa, meni se slicno desava ako stavim vise (4) ide uredjaja. Imam staru plocu, staro napajanje... pa mi se cini da takvo desavanje ima veze sa napajanjem koje nije dovoljno jako, da ne kazem da je mozda oslabilo.
Jel` se isto desava, ako npr. otklonis sa racunara neki od drugih uredjaja/kartica. Ako bi odgovor bio potvrdan, bice da je najverovatnije oslabljeno napajanje.

Meni se slicna stvar desavala sa kablom koji je crkao. Trip je bio sto je CD-ROM na istoj grani radio bez problema, ali je zamenom kabla sve doslo na svoje...

Vrh Dno