Šta je novo?

sa x2 5000+ na phenom 9500?

darkado

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
09.01.2008
Poena
199
interesuje me da li tju primetiti razliku? hvala na odgovorima.

interesuje me da li tju primetiti razliku? hvala na odgovorima.

Hoces! :d Pitanje je za sta ces koristiti komp. Ako je rendering u pitanju ili video kompresija razlika je drasticna. Phenom 9550 na defaultu tu dere svakog oc.ovanog 5000+.
Sto se tice fps u igrama, on je uglavnom oko 20% veci nego sa X2 u nizim rezolucijama, na istom taktu, sa DDR2 1066 memorijom na CL5 5-5-15 2T, dok u visim je presudna graficka kartica.
Pakovanje RAR-om je brze preko 50% zahvaljujuci dodatnim jezgrima, a ako imas brzu memoriju razlika je i veca.
Odziv u windowsu je primetno bolji nego sa X2. Koliko se brze otvara Total Commander je najmanje bitno! :D

Inace, overklok limiti za B3 reviziju, su zavisni mnogo od ploce, ali sa dobrim hladjenjem i adekvatnom plocom, mozes da izvuces 3.2-3.4 Ghz na vazduhu! Recimo da bi mogao da radi na 3.0 Ghz na default naponu.

Ukoliko imas obicnu AM2 plocu koja podrzava Phenome, moj ti je savet da odresis kesu i uzmes 9850BE, jer ces 9550 tesko klokovati putem HTT-a, zbog nemogucnosti promene brzine northbridgea i jos kojekakvih nedostataka.

Mene interesuje kolika je razlika izmedju gore pomenutog X2 5000+ i bilo kojeg X3 Phenoma?:)
Da li se oseti neka bitnija razlika recimo sa Phenom-om X3 8650?
Jasno mi je da je X3 jaci, ali recimo u nekom manje ozbiljnom radu i igrama, kakva je razlika? Ako je ta razlika manja od recimo nekih 10-ak %, to onda i nije bas isplativo, zar ne?!:smoke:
Hvala.

a da li bi ja mogao da ubodem X4 9950 u M2N Sli ?citao sam da procesor nebi bas radio u fulu ?!
ploca sa novim biosom podrzava taj procesor!koje su oznake za novi X4 45 nm ?
da li bi dobio puno u svakodnevnom radu?interent ,igre i sl.

Poslednja izmena:
Mene zanima da li Phenom 9950 samo postoji u BE (black edition) verziji ili i u obicnoj, nonBE verziji?
Takodje me zanima da li je potrebno za x4 procesore imati onaj 8pin-ski konektor za napajanje procesora na ploci, imam samo 4pin-ski? U pitanju je Biostar TA770 A2+ i 5000+ BE mi radi ok samo sa tim 4pin-skim kablicem.

POZ:wave:

Inace, overklok limiti za B3 reviziju, su zavisni mnogo od ploce, ali sa dobrim hladjenjem i adekvatnom plocom, mozes da izvuces 3.2-3.4 Ghz na vazduhu! Recimo da bi mogao da radi na 3.0 Ghz na default naponu.

Mene interesuje kvalitet BOX kulera (efikasnost/tisina?) u odnosu na neki "odomaceni" TX2?

I jos nesto da ne otvaram novu temu!
Spomenuo si plocu (u kontekstu o/c-a) pa me zanima sta mislis o Biostar TA790GX A2+ koja kosta oko 75Eura i vidim da je vec ima u Srbiji? Na nekim slikama je plavi PCB (na sajtu proizvodjaca), a na nekim zeleni (kao ona na linku koji sam okacio)!?
Ako mi bas nije bitna integrisana grafika, ima li veze to sto ploca posjeduje 64MB DDR2 ili 128MB DDR3 SidePort memorije, gledano na ostale mogucnosti!?

http://www.hexus.net/content/item.php?item=13673

ajd d aja ne otvaram novu temu:D

posto je 5000+BE imao gresku u sebi i trenutno je na reklamaciji,planiram da kad se dokaze da nevalja(pregreva se na idleu i restartuje) da dodam pare na ono sto je on kostao i da uzmem nesto od sledeca 2: 6400+Be ili 9850 (ja naginjem ka 9850) sta bi mi vi preporucili???

Sto se tice igara igram stari matori GTR2 koji ne trazi jak CPU i COD4MW MP koji bi po mom misljenju bolje radio na x4.Ploca koju imam je m2n32sli deluxe i 9850 su ljudi na ovoj ploci izvlacili bez problmeea na defolt naponu 3g stabilno:D

Poslednja izmena:
evo meni je danas napokon stigao 9850Be i mogu vam samo reci iako je na AM2 ploci radi 10 bolje od 5000+BE ja sam prezadovoljan:D

Poslednja izmena:
Digo sam ga na 2.6 cisto da bi uporedio 5000+BE @default vs 9850+BE @2.6 i rezultati su sledeci (u 3d marku 2006 1.1.0 pro):

cpu score:
1.[email protected]>1988
[email protected]>2255
3.[email protected]>3448

veci OC cu da uradim ovih dana pa cu postaviti rezultate ali u globalu ceo sistem radi bolje s 9850 nego s 5000-kom,ploca je hladnija iz meni nepoznatog razloga i to za cela 2' nego s 5000+be:S

Ps-OC na 3G(200*[email protected]) nisam isao preko toga za sada

cpu score->3848

Evo rezultata nakon malo igranja s memorijom-CPU@3G:
3d mark 2006 pro cpu score 3945
everest 4.5 ultimate testovi:
queen:18403
photoworxx:12576
zLib:78260
AES:19720
Julia:7249
Mandel:5043
SinJulia:2597

Eto pa ako te zanima jos nesto pitaj;)

Poslednja izmena:
Odlicni rezultati. Bilo bi super kad bi neko sa istim tim procesorom, samo na AM2+ ploci postovao svoje rezultate, pa da uporedimo koliko je razlika.

Odlicni rezultati. Bilo bi super kad bi neko sa istim tim procesorom, samo na AM2+ ploci postovao svoje rezultate, pa da uporedimo koliko je razlika.

Mozda su odlicni ali mislim da bi trebalo uzeti am2+ plocu da bi se fenomova snaga lepo oslobodila+vista smara pa su u njoj skorovi manji nego u XPu

ja imam ovu moju budzhet plochu ali na njoj pishe am2+ tako da kontam da bi iskoristila phenoma. da li sam u pravu?

ja imam ovu moju budzhet plochu ali na njoj pishe am2+ tako da kontam da bi iskoristila phenoma. da li sam u pravu?

Da. Koliko ja razumem, za potpuno iskoriscenje phenoma je potreban ht3.0, koji tvoja ploca ima. U svakom slucaju podrzava ga i iskoricsava 100%. Samo jos zavisi koje modele, tj do koje termalne disipacije moze da podrzi(primer: recimo one koje trose do 95w ili tako nesto).;)

Nazad
Vrh Dno