Šta je novo?

Sa Viste 32 na 64???

LaMar

Slavan
Učlanjen(a)
01.12.2006
Poena
304
Da li je moguc upgrade sa Viste x86 na 64bit-nu verzija bez da izgubim programe i podatke?
Znaci ne koristi mi da podignem nov sistem a da podatke sa starog sacuva u folderu windows.old (ili kako vec bese) vec da nastavim da koristim te programe.
Ako nemogu da "zamenim" 32bitnu sa 64bitnom da li mogu da instaliram 64bitnu kao drugu (dual boot) i da onda koristim programe?

1) ne

2) neke programe ces moci ali mani se takvog posle

Koji god OS da je u pitanju povremeni reinstal je cak i pozeljan. I zasto te toliko mrzi da ako vec ides na Vistu 64 (koji perfektno radi, licni primer) ne instaliras i sve najnovije verzije softwera i drivera? Uradi tako , bices zadovoljan a izgubices svega par sati vise.

Pa tu mi odlazi ceo dan baktanja sa kompjuterom ok reinstala i slicno a pre mesec dana sam stavio Vistu (32). Ona mi super radi osim sto primecujem da kada otvorim jedan folder na E articiji (E:/share/dovresin download) on ga dugo dugo (preko deset sekundi) ucitava i klizi neku liniju u gornjem delu , tamo gde pise lokacija, a posle normalno svaki podfolder ili bilo koji drugi sa tim da ako se ponovo vratim na taj on ga ponovo dugo ucitava. Taj folder ima u sebi 214 foldera i 80 GB podataka, pa sam mislio da treba svakom od njih da pristupi i da zato dugo otvara ali on deset sekundi 100% iskoriscava procesor i svaki sledeci put kada ga otvorim on to ponovo radi, mislim zasto ne zapise negde sta ima u njemu i onda samo to uporedjuje. Inace tu smestam gotove stvari koje skinem sa hub-a. Jedino sto sam mu ugasio indeksiranje fajlova na toj particiji pa mozda zato dugo radi ali nema veze to i nije tema.

Nasao sam skoro sve drajvere koji mi trebaju za 64-bit verziju i sada bih barem da ih obe imam instalirane dok se ne uverim da je nova u redu. Kako posle da obrisem staru verziju ako je na istoj particiji?

Imas Athlon64 3000+ uzmi lepo Q6600 i OC ga na 3600MHz i mnogo manje zaglupljivanja veruj mi ;) (salim se, mada ima istine u svemu tome).

Vrh Dno