bbK1ng
Čuven
- Učlanjen(a)
- 15.09.2002
- Poena
- 745
Došlo je vreme da malo sredim mašinu ali pošto mi računar ne služi za neki intezivan rad niti sam neki uber gamer (malo COD4 i skorije Sins of Solar Empire) ne želim da za to potrošim previše para tako da je moja ideja da uzmem a usput i da sebi rešim nekoliko nedoumica:
* ploču 780g
* proc AMD X2
* mem 2GB DDR2
Pošto imam 3 ATA uređaja jedan će morati da leti napolje. Ja bih radije zamenio jedan od diskova, ali pošto mi DVD pokazuje znake da mu je vreme iscurilo verovatno ću njega da menjam.
Sve u svemu ideja mi je da me ovaj upgrade košta oko 200€. Ako dobro utopim moje komponente zamenio bih i kućište za nešto od 50€ (bez napajanja).
Sada par pitanja:
Ploča verovatno Gigabyte zbog DVI-a. Da li još neka druga ploča ima DVI? Trebalo bi da ima i HDMI zbog TVa.
Koji od procesora X2 preko 4000 je sada najbolja kupovina? Možda bi ga malo OC.
Da li je kod memorije dovoljno uzeti 667 ili ići na 800?
Da li je bitno 2x1Gb ili može da se uzme i 1x2GB ako je bolja cena.
Koji brand za stabilan mali OC u budžet varijant?
Koji case bi bio ok.
I sada najvažnije, koliki dobitak u performansama mogu da očekujem. Recimo da sada igram obe gore pomenute igre u native rezoluciji monitora (1680x1050).
Da li ima neka kombinacija sa Intelom koja može da se poredi sa ovim a za iste pare.
Unapred zahvalan na odgovorima.
* ploču 780g
* proc AMD X2
* mem 2GB DDR2
Pošto imam 3 ATA uređaja jedan će morati da leti napolje. Ja bih radije zamenio jedan od diskova, ali pošto mi DVD pokazuje znake da mu je vreme iscurilo verovatno ću njega da menjam.
Sve u svemu ideja mi je da me ovaj upgrade košta oko 200€. Ako dobro utopim moje komponente zamenio bih i kućište za nešto od 50€ (bez napajanja).
Sada par pitanja:
Ploča verovatno Gigabyte zbog DVI-a. Da li još neka druga ploča ima DVI? Trebalo bi da ima i HDMI zbog TVa.
Koji od procesora X2 preko 4000 je sada najbolja kupovina? Možda bi ga malo OC.
Da li je kod memorije dovoljno uzeti 667 ili ići na 800?
Da li je bitno 2x1Gb ili može da se uzme i 1x2GB ako je bolja cena.
Koji brand za stabilan mali OC u budžet varijant?
Koji case bi bio ok.
I sada najvažnije, koliki dobitak u performansama mogu da očekujem. Recimo da sada igram obe gore pomenute igre u native rezoluciji monitora (1680x1050).
Da li ima neka kombinacija sa Intelom koja može da se poredi sa ovim a za iste pare.
Unapred zahvalan na odgovorima.