Šta je novo?

Sa novim AMD APU-om vam više neće trebati grafička karta za gejming, performanse nalik RTX 5070 Ti?

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
AMD-APU-ilus-060325.webp

Sa novim AMD APU-om vam više neće trebati grafička karta za gejming, performanse nalik RTX 5070 Ti?​

Najnovije iglasine tvrde da će AMD-ov sledeći APU, zasnovan na Zen 6 arhitekturi, imati igračke performanse koje mogu da pariraju NVIDIA RTX 5070 Ti grafičkoj kartici

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/...rta-za-gejming-performanse-nalik-rtx-5070-ti/

Čak i da je tačno, ima da košta k'o Opteron i ima da se hladi azotom :)
Posebno je interesantan/kontradiktoran detalj da će smanjiti potrošnju energije u laptopovima.

Slažem se da će trebati neko opasno hlađenje, ali ako povećaju dimenzije procesora onda će time izbeći dodatno zagrevanje. Ono što je interesantno, to je da ti sada u telefonima imaš brže procesore nego u računarima, a ne greju se toliko. Jeste da koncept samog sistema nije isti, ali nekako mi se čini da su mobilni procesori prešišali desktop i pc procesore. Tako da, ko zna, možda je ovo nešto novo u čemu će se trkati svi u budućnosti.

Slažem se da će trebati neko opasno hlađenje, ali ako povećaju dimenzije procesora onda će time izbeći dodatno zagrevanje. Ono što je interesantno, to je da ti sada u telefonima imaš brže procesore nego u računarima, a ne greju se toliko. Jeste da koncept samog sistema nije isti, ali nekako mi se čini da su mobilni procesori prešišali desktop i pc procesore. Tako da, ko zna, možda je ovo nešto novo u čemu će se trkati svi u budućnosti.
Pa moj procesor u Apple TV (A15 Bionic) ima bolji single core od vecine procesora.
ARM je 👌👌👌

Moze biti jak koliko hoces kad ne sluzi nicemu u toj kutiji, za 4k reprodukciju nije potreban. :)

GTA VI ima da pokrecemo na friziderima, kao sto danas sljaka Doom.

Milisekunde znaci, ok, svakako nije ni tema.

Voleo bih da se tako nesto desi, ali mislim da nema sanse u skorije vreme.

Ne zna se ko vise clickbait-uje AMD ili bench.
Mrtva trka.

Ako se procesor u telefonu ne pregreva pored baterije koja je tik iza njega, plus u masci, plus u toplim sakama i sve radi savrseno , apsolutnl ima smisla da i racunarski procesor koji uz to ima i hladjenje zavrsava ovaj deo posla. E sad, da bas grafika bude na gore navedenom nivou vrvt bi ram memorija trebala biti neko ludilo i 32gb minimum.

А, па, моћи ће... када свако од 48 200 CU језгара буде на једном нанометру са потрошњом од пола вата.

Nazad
Vrh Dno