Šta je novo?

Sa maticne 5.1 cincevima na Zvucnike Genius

premijer

Cenjen
Učlanjen(a)
14.01.2014
Poena
169
Imam maticnu Gigabyte 990XA-UD3 AM3+ matična ploča koja podrzava i 5.1 i 7.1 sistem pa posto imam Genius 5.1 zvucnike malo dalje od kompa kako bih mogao povezati chinchevima?

Ovo recimo ne odgovara http://www.ebay.com/itm/3-5mm-Jack-...uting_CablesConnectors_RL&hash=item53fd4da38e jer naprosto pozadi na maticnoj ne mogu stati tri jedan do drugog koliko mi ih je potrebno za 5.1 prenos zvuka.

Ima li neki drugi prelaz i chinchevi bi mi trabali biti najmanje 4 metra.

Trebaju ti 3 audio kabla od kojuh svaki ima sa jedne strane jedan 3.5 mm muški stereo konektor a sa druge strane povezano sa 2 shielded audio žice po jedan mušku RCA (cinch). Ako ti trebaju duži, nestandardni kablovi neka ti naprave kod "Kanibal"-a http://www.kanibal.co.rs/

hvala. bas gledam po netu al nikako da nadjem odgovarajuci. tako bih za sad uradio mada razmisljam o kupovini kina koje bi na sebi imalo spdif optiku ili kako li se vec zove i cao. mada ovaj genius radi perfektno pa mi se na baca jos, slaba mi vajda od kanibala ako ne dostavljaju u bosniju :)

šalju oni i u bocvanu ako treba, ali te kablove sigurno možeš da kupiš i u svom gradu .

treba ti 6x muški činč (tri crvena i tri bela, da bi se izbegla konfuzija)
3x 3,5mm muška stereo bananica
i 3x(već koliko ti treba dužine od izvora do genius subwoofera) magnetno zaštićenog (shielded) stereo kabla, koji ima 2 žice za L i R i masu.

ako imaš lemilicu možeš sve to sam da središ za 15 minuta.

76b9441f_tumblr_mc9gib3y521qf00w4.jpeg
stereo-adapter-1-4-to-rca.png

Poslednja izmena:
hvala brate ovo za bocvanu je prejako nasmejao si me i pored sve muke sto nikad nece sve da radi kako treba. jasna mi je ova veza skroz zajednicka masa levi i desni kanal...ali racunam da nisu skupi pa da narucim jer ako to ja budem lemio nece liciti ni na sta...

i jos ce sigurno biti nekih anomalija...evo recimo sad zvucnici bruje pokrenem bilo koji program cuje se kao neko brujanje. ne znam moze li biti blizina modema ili intererencija sa ostalim kablovima ima ih masu na jednom mestu.

Nazad
Vrh Dno