Šta je novo?

Sa kog Ebay-a kupovati???

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

SPAVAC

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2001
Poena
630
Znaci, vidim da ima gomila (austrijski, nemacki, engleski, francuski...) sa koga se moze narucivati u nasu zemlju, cene postarine, sigurnost...svaki podatak me interesuje...
hvala unapred...
jel imao neko konkretna iskustva???

Nije to firma ili radnja, pa da od njih "narucis". To su sajtovi na kojima se rade aukcijske prodaje, a da li ce neko da salje za Srbiju, zavisi od konkretne individue-prodavca u svakoj zasebnoj aukciji. Od njega i zavisi koliko ce (odokativno) da ti zakine na postarinu, ako uopste hoce da ti posalje.

Uglavnom u svakoj aukciji pise najava gde je spreman covek da posalje, a uvek mozes i da ga pitas na mail.

ma znam ja to, samo sam mislio ako neko ima iskustva iz kojih zemalja su ljudi najspremniji da salju kod nas i koliko je sigurno narucivati neku tehnicku robu ako znamo "sigurnost" nase carine i carinika, postara....

Ne verujem da ces se usreciti nesto sa eBayom dok se ne otvori neka "lokalnija" ekspozitura. Licno kupujem dosta na svapskom eBayu i odavno sam primetio da Svabe uglavnom hoce da salju samo u okviru DE, retko i u Austriju i Svajcarsku. A jos ako paket treba ici van EU, pa idu jos i carine, pa fini troskovi ukoliko se vrati (jer onda on mora da plati i za put nazad) i jednostavno nece ljudi da se zezaju sa time. A racunaj da ti je postarina odavde do Srbije taman takva da ti ubije odmah tu eventualnu razliku u pocetnoj ceni.

Nasi carinici se razumeju u tehnicku opremu (pogovoto racunarsku) koliko i crno pod noktom. Svaki put kada sam slao nesto u BG su ispali problemi, jer oni cim vide neke "stampane ploce sa cipovima" odmah pomisle da su neki high-tech delovi za space shuttle, pogledaju te podozrivo ispod oka i najave razrezivanje carine od koje mozes kola da kupis. Cisto da se malo iznerviras. A onda nakon nedelja i nedelja cekanja, taj 'strucnjak' kojeg su se smilovali da pozovu dodje i kaze da je to obicna komponenta u odredjenom cenovnom rangu.

Plus, sto treba da se zapitas i za sigurnost posiljaoca, jer to je privatno lice i moze da ti posalje bilo sta, a ti posle sedi i placi. Dokle god su prodavac i kupac u istoj zemlji, ajde nekako i da mu dodjes glave. Ukoliko je prodavac firma, ima se bar neka sigurnost.

I poslednja otezavajuca stvar jeste nacin placanja. Kako si mislio da platis porudzbinu? Jesi li primetio da ne prihvataju kreditne karte?

Licno mislim da ce sve to da te ispadne daleko skuplje, pogotovo kada uracunas i izgubljeno vreme i bensedine.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno