Šta je novo?

sa i5-750 na i7-920

bugi bugisa

Slavan
Učlanjen(a)
07.12.2007
Poena
319
razmisljam da menjam
ovaj moj procesor i plocu
i5-750 ga-p55-ud3
i da uzmem
i7-920 d0 i asus p6t se plus doplata znaci prelazi sto evra
koliko bi to bilo pametno :eyebrows: :eyebrows:
koliko se dobija na brzini samog procesora i koliko je ova ploca u kvalitetu
da li uopste valja prelazak sa i5 na i7 platformu

Poslednja izmena:
Ako zarađuješ na tom računaru tj. radiš sa video ili 3D materijalom, isplati se. Sve ostalo je budalaština.

razmisljam da menjam
i5-750 ga-p55-ud3
i da uzmem

Taman da se menjamo ali u principu ti netreba za igrice.:laugh:

razmisljam da menjam
i5-750 ga-p55-ud3
i da uzmem

Ma gluposti.
Ja sma imao i5-750 i menjao za i7 880
U principu jeste brze ali nista spec sasvim ti dovoljan i5 za sve sto bi da radis u kucnim uslovima..

Menjaj ako nije velika doplata :)
Trebace ti jace kad tad, a u buducnosti ces sve vise morati da doplatis za nesto jace/aktuelnije :)

Ako ti treba za neki ozbiljniji rad i ako zaradjujes njime onda menjaj u suprotnom ne pipaj nista. I5 je vise nego dovoljan za bilo sta. Dok ti sljaka ko zmaj ne menjaj a tih 100e ostavi za nesto drugo.

@jumper2high
To sto nisi imao srece sa kombinacijom tvoje ploce i memorije ne znaci da je tako kod svih i5 ;)

Uzimaj i ne razmisljaj, svrbe te pare i nema tog review-a koji ce te ubediti u suprotno.

@jumper2high
To sto nisi imao srece sa kombinacijom tvoje ploce i memorije ne znaci da je tako kod svih i5 ;)

Pa posto je memorijski kontroler na procesoru, i ploca maltene nema nikakve veze sa kontrolom memorije, a pri tome i nije neka losa ploca (P55A-UD4), a ni memorija (Mushkin 2000MHz CL7)....ne znam zasto mislis da je to izolovan slucaj.

Zapravo, kad malo razmislim - nisam nigde video da 1156 komp radi sa vise od 4GB na nekoj DDR3 brzini :)

Pa posto je memorijski kontroler na procesoru, i ploca maltene nema nikakve veze sa kontrolom memorije, a pri tome i nije neka losa ploca (P55A-UD4), a ni memorija (Mushkin 2000MHz CL7)....ne znam zasto mislis da je to izolovan slucaj.

Zapravo, kad malo razmislim - nisam nigde video da 1156 komp radi sa vise od 4GB na nekoj DDR3 brzini :)

Prosto mije neverovatno da socket 1156 lose radi sa vise od 4GB rama,
bas cu ovih dana da probam. posto mi je trebalo 8GB rama za 3D MAX, ako je tako onda ne vredi dodavati jos 4GB.:mad:

Imao sam 8Gb i sve je radilo odlično na 1600MHz, tako da...

nije bas da me svrbe pare ali tacno tako znam da sa i7-920 nije bas neki napredak
da je bar i7-950 to bi bilo vec nesto

Bio bi veci napredak ali to treba vise i platiti.
Bices zadovoljan i sa I7-920 na 4.0 GHz za svaki dan uz niske napone ;)

a koliko je ta ploca dobra za i7 mislim
ASUS P6T SE

Dobra je to ploca ;)

ASUS True 8+2 Phase Power Design
With power efficiency so important to operating temperatures, ASUS 8+2 phase VRM design (8-phase to vCore; 2-phase to vDRAM/QPI controller inside CPU) leads the industry with its 96% power efficiency. High quality power components such as low RDS (on) MOSFETs for minimum switching loss & lower temperatures, Ferrite core chokes with lower hysteresis loss, and high quality Japanese-made conductive polymer capacitors all add up to ensure longer component life and lower power loss—creating more energy efficiency.

lesh je plocha, ja bih uzeo nove 950 i ga x58a ud3r i 6 gb rama

a to shto prichash o memorijskom kontroleru i 920 ga ima u procesoru, jedina je razlika shto je pciex kontroler kod s1156 proceva u njima i shto plche nemaju NB. neshto ti nisi lepo namestio, bash pre par dana sam sklopio neku mashinu sa i7 860 i 8gb rama 4x2 i radi sve do jaja i to 1333 ram na 1600 bez problema.

iskreno, ja bih bio zadovoljan i sa tim shto ti imash, mozda bih uzeo neku malo jachu plochu (da ima i SLI) i ocno sve na barem 4ghz, ali ako te bash svrbe pare uzmi s1366 varijantu. na obe onda platforme mozesh sli da turish,a veruj mi sasvim lepo radi i na s1156. uzmehs josh jednog talonca kasnije i bog da te vidi.

To sto si naveo ima itekako veze za IMC-om u samom procesoru, tj. koliko je"raspolozen" da gura 8 gb ili vise memorije. Dalje, itekako moze da zavisi od ploce i od dobro odradjenog biosa, pa procesor moze da radi na vecem qpi/uncore taktu uz neki manji napon pri OC, ali opet zavisi i od primerka.
U ovoj temi http://www.xtremesystems.org/Forums/showthread.php?t=235075 ima likova koji guraju i5 sa 8 gb memorije opusteno, pa prelistaj ako vec nisi.
Golden batch+odlicna ploca/bios FTW :)

@bugi
Ako ti je vec stalo da menjas platformu, mozda bolje da sacekas Sandy Bridge u januaru, procenis cene i performanse pa onda eventualno menjas po potrebi.

Poslednja izmena:
A mozda padnu i cene ovih postojecih hardvera :D

Vrh Dno