Šta je novo?

Sa HDD na SSD

Meni upravo stigao SSD, pozdrav Fligon82 :wave: radi sve ok. U pitanju je Samsung EVO 840
Ukljucio odradio data migration 45gb 10minuta je trajalo kopiranje, resetovao komp sve radi kao podmazano mislim da mi se Win 8.1 dize za 10sec sada. :wave::wave: Izracunacu hehe
Odradio na brzinu neki test mislim da su mi rezovi losi zbo stare MB . Probao da menjam na AHCI nece da udje tako u Win prijavi gresku. E sad sta je nemam pojma vratio na IDE sve radi.

test 1.JPG

Da li je moguce izvrsiti kloniranje OEM (system recovery) particije, na kome se nalazi instalacija Windows 7 Starter operativnog sistema na SSD? Posto je u pitanju firmin racunar, koji je dosta usporio, zeleo bih da ga malo ubrzam dodavanjem ssd-a *(sata 2). Problem je taj sto je u pitanju firma i win mora biti legalan, a ne postoji instalacioni disk vec se reinstalacija pokrece sa hard diska. Zeleo bih da kloniram tu particiju na ssd, kako bih kasnije mogao ponovo reinstalirati windows, bez upotrebe prvobitnog hard diska. Jednom sam do sada uspesno klonirao win sa jednog hdd na drugi, ali nisam nikad to radio sa oem particijama. Znaci ne zelim da kloniram postojeci instalirani windows sa jednog hdd na ssd, vec bih zeleo da kloniram samu particiju gde je instalacija windowsa (oem),a onda da instaliram svez windows pomocu nje. Nadam se da me razumete sta sam hteo reci?

Drugo pitanje bi bilo, da li je taj postupak legalan i da li je opravdan pred dolaskom inspekcije ( opet napominjem da je firma u pitanju)? Napominjem da bi taj novi ssd radio na mestu postojeceg hard diska, odn u masini gde je i do sada bio hard disk ( nece biti prenosenja u drugi racunar). Skoro svim vecim prodavnicama racunarske opreme sam slao emailove u vezi sa tim pitanjem ali niko mi zvanicno nije mogao potvrditi, vec su to bila nagadanja tipa...msm da moze, msm da nece biti problema, itd....

^^
1. Pa kloniraj prvo ceo drive na SSD takav kakav je sada, pa onda pokreni reinstalaciju WIN-a. Originlani HDD svakako izvadi nakon kloniranja i bez čačkanja čuvaj sa strane dok ne vidiš da je proces uspeo. Uvak ga možeš vratiti u računar i nastaviti kao i pre kloniranja, tj. pokušati kloniranje na drugi način.

Ili uradi prvo reinstal na stari HDD, pa onda kloniranje na SSD...

Inače je teško dati odgovor onako kako si zamislio jer se ne zna kako je proizvođač računara zapakovao tu konkretnu recovery particiju, i da li će ona hteti da radi recovery/reinstal na SSD.

2. Jeste legalno je. Win se vezuje za računar i tu nalepnicu što imaš na kućištu. Pitanje o legalnostima i ako želiš da postaviš, postavi direktno podršci Microsoft-a, a ne trgovcima u našim radnjama.

Meni upravo stigao SSD, pozdrav Fligon82 :wave: radi sve ok. U pitanju je Samsung EVO 840
Ukljucio odradio data migration 45gb 10minuta je trajalo kopiranje, resetovao komp sve radi kao podmazano mislim da mi se Win 8.1 dize za 10sec sada. :wave::wave: Izracunacu hehe
Odradio na brzinu neki test mislim da su mi rezovi losi zbo stare MB . Probao da menjam na AHCI nece da udje tako u Win prijavi gresku. E sad sta je nemam pojma vratio na IDE sve radi.

Pogledajte prilog 149410

trebao sam skuplje da ti naplatim zato sto mi ne znas nick :D :p

Nazad
Vrh Dno