Šta je novo?

Sa ATI na nVidia i TV izlaz

ZorMi

Čuven
Učlanjen(a)
11.08.2002
Poena
875
Moja oprema  
Laptop
HP Spectre x360 - 15-bl152nr / MS Surface Pro 3 / HP 15-dw2009nm...
Tablet
Samsung 8 / Xiaomi MiPad5...
Mobilni telefon
Samsung Galaxy A70
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Watch
Xiaomi MiAir Purifier 3C
Xiaomi Mi Robot Mop...
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Ovih dana sam menjao karticu, koristio godinama ATI, sada stavio nVidia 6600 (Club-3D). Najvažniji mi je kvalitet TV izlaza zbog puštanja filmova... E sad, prijatno sam iznenadjen koliko je nVidia napredovala po pitanju podešavanja i broja opcija tako da se slika na TVu može napraviti da znatno bolje izgleda.

Dva problema:

- podesim kolorit na TV izlazu, snimim u profile ali se on pri sledećem restartu ne učitava sam, nego moram svaki put da ulazim u opcije i ručno ga učitam

- na samom monitoru (TFT) titl 'igra' (ivice slova trepere) kada je ispisan preko overlaya, dok ostali OSD ispisi (koji se ne prenose i na TV izlaz) su normalni. Isto i sa DivX (BSPlayer) i sa DVD (PowerDVD). Da nisu uključeni neki napredni filtri za poboljšanje slike na overlayu pa oni prave taj efekat? Na TVu titl ne treperi.

Kartica je u clone modu sa uključenim full screen prikazom overlay na sekundarnom displeju (TVu).

Da li taj problem imas i kada ti je slika samo na monitoru (single display)?
Meni se nesto slicno desava sa slikom na TV-u kada rade oba displaya, pa sam posle par sati cackanja "odlucio" da uvek koristim single display - ili monitor ili TV.

Single display mi ne vredi jer radim na monitoru a dete gleda crtane na TVu.

Medjutim, treperenje je nestalo kada sam screen refresh sa 75Hz promenio na 60Hz. Izgleda da je ipak neko 'izbijanje' u frekvencijama osvežavanja.

TV mora biti povezan sa karticom prilikom ukljucivanja racunara. U suprotnom driver ce "iskljuciti" TV-out.

yooyo

Poslednja izmena:
Neće ako je štiklirano Force TV u opcijama, ali to nema veze sa ovim problemom. Slika na TVu je uvek dobra ali na monitoru titlovi 'drhte' ako je refresh 75Hz, a ne ako je 60Hz...

ZorMi:

Stavi "dual view" umesto clone moda, tako ce ti profil za boje uvek ostajati, a imas i vece mogucnosti sa prikazom slike itd. (mozes da forsujes aplikacije da se otvaraju na drugom displeju, npr flash plejer kad gledas neke flash filmice itd.).

PS. Napokon je neko shvatio i uverio se da nVidia ima TV koji nije nista losiji od ATI-ja, mogao bih cak da se usudim i da kazem da je bolji :) pogotovo kad je overlay u pitanju :)

Rešio sam i problem sa profilom, ukucao direktno u advanced opcijama u Color Profile red umesto da ga biram iz menija.

Medjutim, ostaje problem 'drhtanja' titla na monitoru ako je refresh bilo koji osim 60Hz (probao 70, 72, 75...) koliko je inače i na TV izlazu. Jedino da čačkam advanced timing parametre (lepo što čak i to ima u podešavanjima), ali ne bih napamet ako ne znam tačno kako da uklonim 'izbijanje' frekvencija.

ma nije to do toga (treperenje) , to je nesto do softwera, probaj sa nekim drugim plejerom. Takodje, mislim da ce ti dual view resiti i taj problem, zato sam ti rekao da ga probas.

Nazad
Vrh Dno