Šta je novo?

Sa Asus a7v-266c na a7v8x-x?

LiLa

Čuven
Učlanjen(a)
01.07.2002
Poena
620
Dakle da li se isplati prelaz(bez doplate) sa prve ploce+Athlon xp1800+ na drugu plocu+Athlon xp2200+,Da li ce biti nekog vidljivog pomaka? Kakva je ploca a7v8x-x,u cemu se ogledaju nedostaci x serije,da li ih uopste ima u odnosu na moju trenutnu plocu?
Ako moze bez predloga prodaj to i predji na sempron itd. jer se nema finansija i volje za tako nesto sad.
edit:Ili mozda samo da se zamene doticni procesori?

Poslednja izmena:
Paci u svakom slucaju je napredak, ali zavisi i koju memoriju imas pcc266,333 ili 400 i ostale komponente.
Sam chipset je napredovao tako da je free upgrade odlicna i slobodno zameni.
Pozzz...

Pa memoriju bi takodje zamenio,mozda ne odmah ali bi naknadno u svakom slucaju.
Takodje jel bi to hladio bolje box kuler ili Titan TTC-D5TB?

Poslednja izmena:
Napredak nije spektakularan ali posto je free to je OK. TTC-D5TB je bolje resenje od box coolera.

Ako je prelazak za dž onda predji, samo da znaš da su te 266c ploče dosta kvalitetnije uradjene od A7V8X-X, premda sam ja prezadovoljan tim pločama, puno su se prodavale, a ja nisam imao nekih velikih reklamacija na njih!

jedina korisna stvar koju ces da dobijes je usb 2.0

gileip je napisao(la):
Ako je prelazak za dž onda predji, samo da znaš da su te 266c ploče dosta kvalitetnije uradjene od A7V8X-X
Pa da li onda da uzmem samo procesor mozda,kolika bi mi bila korist od brze memorije?

A ta asusova a7v8x-x je inaceOK? Crkava ili ne? Posle par godina...

Pomak je u IDE kontrolerskoj logici za HDD diskove. KT400 chipset mnogo bolje upravlja diskovima od KT266 chipseta. To ces najbolje videti ako vezes 2 HDD-a i jos 2 opticka uredjaja i radis istovremeno kopiranje. Naravno podrska za brze procesore i dobra clockabilnost chipseta ne izostaje

Da ne bi otvarao novu temu...

Imam pomenutu A7V8x-x i Barton 2500+. Zamenio sam memoriju sa Kingmax-om od 512MB "super ram" DDR400, ali ne mogu u biosu da namestim memoriju na 400 kada Barton radi na 1833MHz, samo na 333. Jedino kad smanjim na 1466 ili 2200, ali u tom slucaju nije stabilan i restartuje se komp... Jel bi pomoglo menjanje verzije biosa? Koliko bi se osetila razlika kada bi memorija radila na 400?

@ slipstream: Sa 333 na 400 ces osetiti cak 0,7 posto ubrzanja u igrama i 1,1 posto ubrzanja u ostalim programima.... Salim se.... Nema razlike izmedju 333 i 400 u realnom radu....

I ne... ne isplati se upgrade... Mislim da je bolje sacekati nesto konkretno ili ici na Sempron 2500+ ili 2800+ u kombinaciji sa npr. MSI K8MM-V.....

Ja imam kombinaciju sa a7v8x-x i to je ok. Za sada mi je dosta pouzdana i za neki pristojan rad je ok. Ali, za klokovanje i nije bas nesto.
Predji u svakom slucaju. Razmisli malo i videces da se itekako isplati. Moj asus trpi dva hdd, dva opticka uredjaja, dva modula od 512.... Rekao bih da je to dokaz da moze da izdrzi lep rad.

Nazad
Vrh Dno