Šta je novo?

sa ADSL-a na SBB-kablovski internet

duskons

Cenjen
Učlanjen(a)
18.05.2010
Poena
170
Danas sam presao sa ADSL-a na SBB-kablovski internet.
Posto imam dva Desktop kompa stanu iz SBB-a su mi rekli da kupim Desktop Switch i da cu resiti problem!
Medjutim sta se desava sad:
Sve sam spojio po uputstvu, prvo na jedan komp, odradio sto mi je napisano, konektovao se na net i sljaka ko leptir!
Onda sam spojio kabel i na drugi komp i sve isto odradio, konektovao se na net i tamo radi, medjutim cim sam presao za drugi komp i pokusao da se konektujem na net, nisam mogao!
Sta treba i kako da podesim kompjutere da mi oba u isto vreme budu na netu?
Hvala!!!

Daj malo vise detalja. Sta si tacno i gde ubacio, radi li drugi komp ako ga stavis na port od prvog...?
Da li ti je drugi kabl ispravan ?

Ako imas crni atlanta modem, bice ti potreban router!

PROBLEM RESEN!!!
Zvao sam SBB i rekli su mi da nemoze Switch vec da moram da kupim Router!
Nemogu da verujem da momci koji montiraju ove modeme to neznaju!!!
Strasno!!!
Nema veze, zvao sam i ove iz WIN-WIN computera i rekli su mi da mogu da ga zamenim za Router!
Hvala svima!
Pozdrav!!!

da, ovaj cisco jednoportni sto je trenutno aktuelan kod sbb-a, dodeljuje javnu ip adresu na komp preko dhcp, samim tim radi samo u kombinaciji sa jednim kompom.

izgleda da ne postoji nacin da se pristupi njegovim podesavanjima i promeni takav nacin rada. tj nisam video da sbb daje bilo kakve informacije u vezi sa tim, dobijaju se samo ethernet, usb kabl i cd sa drajverima za usb.

Poslednja izmena:
Imas i onu opciju o šerovanju konekcije, gde ti ne treba ruter, ali ti komp koji je povezan sa cable modemom mora biti stalno upaljen (ovo mu više dođe kao neko privremeno rešenje za par dana)

Nije problem modem problem je sto sbb od ferburara 2006 ili 7 daje samo jednu ip adresu ...
Pre toga sa istim modemom je moglo jedan komp na usb i jedan na LAN...

Nazad
Vrh Dno