Šta je novo?

Sa 12 na 14 pro

ciciban

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2002
Poena
620
Da li vredi prlaziti sa iPhone 12 pro na 14 pro? Jel ima neko iskustvo sa oba telefona? Da li postoji problem sa kamerom, ili neki drugi hardverski ili softverski problem sa IPhone 14 pro, kako se pričalo, odnosno, da li je to rešeno i na telefonima sa našeg tržišta?

Naravno da postoji. Dok prelaziš sa 60hz na 120hz šta ćeš većeg benefita

Ja sam presao sa 12 mini na 14 pro i bas je velika razlika. Baterija mi traje mnogo duze, kamere su bolje i 120Hz ekran je mnogo, mnogo bolji.

A da li ima tehničkih problema u vidu zujanja u kameri, zamućenja slike, pregrevanja i slično? Da li je 128 GB dovoljno za današnje vreme, u smislu povećanja IOS-a u narednom periodu?

Ja bih pre isao na 13 pro polovan, sa garancijom razume se, razlike u performansama i kameri su minimalne a razlika u ceni osetna.

Ja sam presla sa 12 pro max na 14 pro max i prezadovoljna sam. Imas na temi o 14 modelu moju detaljnu uporednu, da se sad ne ponavljam.
Sve u svemu ja sam prezadovoljna, itekako je osetna razlika u kameri, displeju, brzini (zbog pro motion displeja) i osvetljenosti, i pre svega bateriji.
Imam uredjaj vec mesec i po dana, nisam i ala nikakvih problema sa njim.

Ja sam presao sa obicne 12-tice na 13 pro i ne vidim neku veliku razliku ,osim sto je 13 pro tezi,sto je veliki minus.
Eto, jedino sto radi malo fluidnije zbog 120Hz i to je sve..sve u svemu,nije se isplatilo.

Ako uzimas bilo koji iPhone od novijih moja preporuka ti je da gledas da to bude Pro Max, sem ako volis manje telefone... po mom misljenju obican Pro bez Max je dosta manji u odnosu na sve Android telefone koji danas izlaze i znatno im je slabija baterija a sa time je i ekran manji.. a ako ti to odgovara onda uzmi taj obican Pro bez Max ako volis telefone sa manjim ekranom. Ja sam presao skoro na 14 Pro Max, ima nekih 2 meseca kako ga koristim i trenutno nemam nikakvih zamerki, ekran je dosta na dobrom nivou odradjen sto se fluidnosti tice i ne bole te oci od gledanja u njega duzi period kao sto je slucaj kod nekih Androidasa, a ima tu jos mnostvo drugih stvari po kojima se istice, a razlika u ceni izmedju obicnog Pro i Pro Max ako dugorocno gledas je smesna i vredi doplatiti tih 100-200 eur za veci ekran i jacu bateriju jer telefon ipak nije nesto sto se uzima svaki dan

13 pro slabija baterija od android telefona?

Pro Max ima vecu bateriju od obicnog Pro, kod Pro je manja baterija i slabija

Bravo, to nismo znali.Pitali te ljudi za android, koji to ima bolju bateriju od 13 pro a da su slicnih dimenzija.

Xiaomi stancuje modele koji imau 6.67" ekrane kao da su ih dzabe u nekoj kompenzaciji dobili.
Sto se tice pitanja, isao bih licno na Pro Max. Jeste glomaznije, ali ne moras da brines o bateriji, i kroz 2 god ce drzati super u odnosu na telefone koji tada budu izlazili (to je slucaj sa 12PM bio), mada, licno, najiskrenije, sa 12 bih preskocio ovu generaciju, i tek isao na 15Pro ili PM, i to ako vidim da imaju sta lepo da ponude. Nije ciklus toliko daleko, jos nekih 9 meseci.

120hz jeste bonus, ali nije neko vau otkrovenje, a performance je iskreno neprimetan osim najnajzahtevnijim korisnicima.
Kod PM modela najveci benefit je to sto kad konacno zamenite bateriju, stvarno se vidi ta 'nebo i zemlja' razlika, jer je stvarno na 1000 ciklusa predjenih ogromna razlika kad se ubaci nova original. 4300mah vs 3125mah, 30% razlike nije za bacanje.

Ja sam presao sa 12 mini na 14 pro i bas je velika razlika. Baterija mi traje mnogo duze, kamere su bolje i 120Hz ekran je mnogo, mnogo bolji.
Da ako porediš bateriju na 12 mini posle dve godine trošenja. I ja sam napravio isti prelaz i mogu da kažem da je novi 12 mini imao dosta bolju bateriju nego novi 14 pro. AoD i 120hz i verovatno iOS16 i dosta novih tehnologija koje su ugrađene su agresivne prema bateriji Na 14 pro. Evo prost primer, posto dosta radim od kuće dešava mi se da ne koristim telefon po nekoliko dana. Nov 12 mini je znao da drži bateriju i po 5 dana do punjača, dok 14 pro posle 2 dana mora na punjač i kad ga ni ne pipnem. Naravno, sve što postoji od tehnologija na telefonu kod mene je popaljeno 24/7. Problem sa malim kapacitetom baterije na 12 mini se počeo ispoljavati tacno godinu dana od kupovine nakon čega je postalo problem ako se telefon dosta koristi tokom dana morao je na punjač pre veceri, a vreme ”stand by-a” je palo na 2-3 dana. Videćemo kakvo će starenje baterije biti na 14 pro.

Inace, na temu, da li se isplati prelazak zavisi od toga šta se najviše koristi na telefonu. Meni je najprimetnije poboljšanje osvetljenost ekrana tokom sunčanog dana i u manjoj meri kamera, ostale stvari se zaborave posle dva dana korišćenja. Da ne uzimam nov telefon svake dve godine uz obnovu ugovora sigurno ne bih napravio prelaz.

Xiaomi stancuje modele koji imau 6.67" ekrane kao da su ih dzabe u nekoj kompenzaciji dobili.
Sto se tice pitanja, isao bih licno na Pro Max. Jeste glomaznije, ali ne moras da brines o bateriji, i kroz 2 god ce drzati super u odnosu na telefone koji tada budu izlazili (to je slucaj sa 12PM bio), mada, licno, najiskrenije, sa 12 bih preskocio ovu generaciju, i tek isao na 15Pro ili PM, i to ako vidim da imaju sta lepo da ponude. Nije ciklus toliko daleko, jos nekih 9 meseci.

120hz jeste bonus, ali nije neko vau otkrovenje, a performance je iskreno neprimetan osim najnajzahtevnijim korisnicima.
Kod PM modela najveci benefit je to sto kad konacno zamenite bateriju, stvarno se vidi ta 'nebo i zemlja' razlika, jer je stvarno na 1000 ciklusa predjenih ogromna razlika kad se ubaci nova original. 4300mah vs 3125mah, 30% razlike nije za bacanje.
Za Xiaomi telefone ne kazu dzabe da su odlican odnos cene i kvaliteta sto i jeste tako, jedno vreme sam ih koristio ali sam prestao jer su kod nekih modela ekrani katastrofa sto je kod vecine Androidasa slucaj iz razloga sto te peku oci od duzeg gledanja dok kod iPhone to nije slucaj, e sad ko se ne odvaja od telefona i ko ga koristi 7-8 sati dnevno svakako bi trebao da uzme iPhone a ko slabo visi na telefonu sto bi se narodski reklo njemu nece smetati losa kvaliteta ekrana kod ovih androidasa sto nije slucaj kod iPhone telefona

Ja licno npr nemam ni problem sa ekranima, meni su ok, ali proximity zeza, power taster debilnu implementaciju fingerprint senzora imaju na nekim modelima (F3), i generalno je softver gori nego npr pre 3-4 god (zlatno vreme xiaomija, rn3-rn8 na primer).

No dobro, dosta ljudi je pocelo da kapira, pa i prelaze na realme itd, a i na jeftine ajfonove. XR frame sa chipsetom 14ice u novom SE izdanju ce biti pun pogodak ja cenim, iako je IPS. Ogromna baterija u odnosu na SE2/3.

Nazad
Vrh Dno