Šta je novo?

S55 problem sa setovanjem MMS-GPRS-a

Milan

Čuven
Učlanjen(a)
11.02.2002
Poena
619
Dakle , telefon Siemens S55 , kartica 064 prepaid , MMS aktiviran vec barem nedelju dana. Svi parametri podeseni kako treba provereno vise puta ali MMS ne radi tj. ne mogu da posaljem ni “onu” prvu poruku. Prijavljuje network or configuration error. Upucen sam u bulevar Umetnosti da tehnicka. podrska pogleda tel. Ako neko zna sta bi moglo da bude ili zna tacno sta je neka napise da ne moram da se smaram da idem tamo.

Poz. i hvala

I ja imam isti problem sa S55 ,ali meni radi GPRS i ja surfujem bez problema .GPRS radi MMS ne radi ni ja ne znam ali je kod mene isto tako.Doduse mreza je 063

Podrzava li taj tel uopste MMS?

lako je. Imas na sajtu telekoma detaljno uputstvo. Bitno je da instaliras gprs modem iz siemens data suite-a(na cd-u koji si dobio), kao i drajvere za btoes koji su na cd-u.

Ako ipak imas problema, pogledaj temu 064<>GPRS Internet,info?

Ja imam M 55 siemens i slaka mi na 64 i jedno i drugo, a stelovanja su ist. jer sam za 63 mrezu koristio setovanje za s 55

Milan je napisao(la):
Podesio sam GPRS i sljaka a sutra kupujem USB BTooth pa samo da te pitam jel podesavanje za net nesto posebno ili klasicno "create new connection" pa podesis na BT ?
Milane da li si podesio po onome sto pise na Telekomovom sajtu ili nesto drugo jer se i meni javlja isti problem koji si prethodno naveo "network or configuration error"

kepa je napisao(la):
Milane da li si podesio po onome sto pise na Telekomovom sajtu ili nesto drugo jer se i meni javlja isti problem koji si prethodno naveo "network or configuration error"

Pazi , devojka mi je odnela tel. do Telekoma jer ja nisam mogao i oni su navodno videli odmah neku gresku i to je proradilo. Sinoc sam se zezao za GPRS-om i danas kupio BT usb i sve povezao da bi mi sad davalo Incorect GPRS profile za surf na telefonu a kada hocu da se konektujem preko BT na net kod dela registering blabla napise da imam PPP prob. Uglavnom blago cu poludim :mad: . Ako neko ima ovaj tel. i voljan je da mi pomogne neka javi dosao bih ili kako vec samo da se sredi.

P.S.

Evo par minuta posle posta poslednjeg proradio je net!! Upravo kuckam na BT konekciji i mogu reci da ovo radi sasvim OK.

Kod mene je sledeca situacija.
Sinoc sam zvao i od jutros mi je proradio net ali samo preko BT-a konektujem se normalno i to radi.
Ali ako zelim da posaljem MMS sa telefona, proverim mail ili pokrenem MobICQ prijavljeje mi neku gresku za GPRS.
Da li kod tebe sada radi i MMS i ostalo ili samo konekcija preko BT-a.?

kepa je napisao(la):
Kod mene je sledeca situacija.
Sinoc sam zvao i od jutros mi je proradio net ali samo preko BT-a konektujem se normalno i to radi.
Ali ako zelim da posaljem MMS sa telefona, proverim mail ili pokrenem MobICQ prijavljeje mi neku gresku za GPRS.
Da li kod tebe sada radi i MMS i ostalo ili samo konekcija preko BT-a.?

Za MMS ne znam jer ga ne saljem nikom , net radi.

Inace ne radi mi IRC benchmark (ostale nisam ni probao) , jel to treba tako :) ili to ipak radi a ja nisam nesto podesio - jer je radilo na normalnoj dial-up liniji.

Milan je napisao(la):
Inace ne radi mi IRC benchmark (ostale nisam ni probao) , jel to treba tako :) ili to ipak radi a ja nisam nesto podesio - jer je radilo na normalnoj dial-up liniji.
Ni meni neradi IRC Benchmark izgleda da su blokirani irc portovi.
A u vezi MMS-a i ostalog na telefonu sam mislio da li si mozda konfigurisao mail klijent u telefonu i pokusao sa samoga telefona da skines mail. Ili da pokrenes Mob ICQ pa da se konektujes na net, meni prijavljeje GPRS incorrect GPRS profile (321D).
To me je interesovalo.
I ako mozes da uporedis podesavanje koje Telekom daje na sajtu i tvoje u telefonu pa da vidimo da li su oni tu sta menjali u odnosu na ono sta je na sajtu napisano.

nisu blokirani irc portovi, meni preko 064 radi, a radi i ortaku koji ima 063 karticu..

kakav vam je protok? meni na momente skochi na 2 kB/s, uglavnom je oko 500 B/s :(

Uspeo sam da namestim i MMS i mail a ostao je problem Mob ICQ.
Problem je bio u tome sto je na telefonu bilo ukljuceno u Setup/Connectivity/Authentication a imora da bude iskljuceno i posle toga sve je proradilo.

kepa je napisao(la):
Ni meni neradi IRC Benchmark izgleda da su blokirani irc portovi.
A u vezi MMS-a i ostalog na telefonu sam mislio da li si mozda konfigurisao mail klijent u telefonu i pokusao sa samoga telefona da skines mail. Ili da pokrenes Mob ICQ pa da se konektujes na net, meni prijavljeje GPRS incorrect GPRS profile (321D).
To me je interesovalo.
I ako mozes da uporedis podesavanje koje Telekom daje na sajtu i tvoje u telefonu pa da vidimo da li su oni tu sta menjali u odnosu na ono sta je na sajtu napisano.

Isto je podesavanje , ili ja ne vidim razliku :) .Uglavnom net radi , mIRC povremeno i OK zadovoljan sam jedino sto se trosi baterija brze ali ne moze se sve :D

Nazad
Vrh Dno