Šta je novo?

S55 problem!! da li se nekome ovo desilo?

petkods

Čuven
Učlanjen(a)
01.06.2002
Poena
620
Pre 10 dana sam kupio simens s55. Podesio sam gprs, i preko btooth adaptera sam se povezao na net.
Medjutim, od pre 3 dana su nastali problemi: Naime, telefon je prosto poceo da se ponasa krajnje cudno:
gasi se sam od sebe, ne moze da nadje mrezu kad ga ponovo upalim, nece da pozove nijedan broj...
Odnesem ga u servis firme kod koje sam kupio aparat, i stavili su novi softver. Danas se opet isto desava, iako je dva dana radio ok.

Da li neko ima slican problem sa ovim simensom? Znam da Jaksa ima ovaj simens, i ide na net preko njega (btooth), i njemu radi savrseno. (Mada sam primetio da posle jedno 1 sat surfa, moj telefon postaje primetno topao. Pritom je transfer podataka neprekidan. )

Jer ako ovo nije jedini slucaj, moram traziti novi model, ili eventualno da uzmem original simens u r....gu?

P.S. Kad posaljem mms na nokiu 3510i, poruci treba dan da stigne :trust:

Inace, primam poruke normalno, i saljem takodje na se230. Da li je ovo neki bag kod sime ili kod one nokie?

Poslednja izmena:
Surfam , nemam tvoje probleme i temperatura je OK 35idle :D .Salu na stranu ne greje se nista.

Poz.

K. Samo gde si ocitao temperaturu?

petkods je napisao(la):
K. Samo gde si ocitao temperaturu?

Sala bre , zar ne vidis smajlija :) . U svakom slucaju ako imas te probleme koje si nabrojao a pored toga ti se tel. greje verovatno je i neispravan.

Da...

Izgleda da sam procitao samo prvi deo tvog posta. :D

Vratio sam aparat i uzeo kes nazad. Nudili su mi u zamenu jos jedan s55, ali je sigurno polovan(vidi se) , kao i SE 610 za koji ne zelim da rizikujem s obzirom na prethodno.

Da li znas koja je primena onih heksadecimalnih cifara koje se pojave kad ukucas *#06#
pa 2-3 puta info?

petkods je napisao(la):
Da...
Da li znas koja je primena onih heksadecimalnih cifara koje se pojave kad ukucas *#06#
pa 2-3 puta info?

Pravo da ti kazem ne znam sta ti je to. A sad pitanje za tebe ,koliko si obicno konektovan i da li je to neki problem barem sto se tice vremena , znaci jel smeta nesto ako bih ostavio 5 sati (npr) ili vise? I da sta se dobija sa tim ukucavanjem sto si naveo?

Видиш, греје се после сат времена, и ја почнем да се бринем, па се дисконектујем хе, хе.

Па, то је неки хекса код, тј скраћено представљање бинарних цифара. Пример A=1010, F=1111, итд. Сигурно да има примену ако имаш дата кабл-можеш да очиташ све важне параметре на рачунару.

Bas mi je zao sto si imao probleme. Dok ovo pisem na net-u sam preko gprsa.
U medjuvremenu sam otkrio da je moj telefon donet iz Austrije, sa tele.ring ili tako nesto mreze. Mozda i to znaci nesto?
Koji tel. ces sad uzeti?

Opet istog simensa, ali ovaj put u Romingu. Telefon je super, a posto vi divljate po gprs-u a nemate problema, nema razloga da ga ne uzmem ponovo.

Jedino me zanima da li saljete MMS? Ja sam poslao mali milion tih porukica-dzabe je :D

Ali sam pomislio, mozda se moj tel zabagovao zbog mms-a?

Cao

I moja Nokia 3650 se ponekad resetuje kada je na netu preko BT-a. IC i surfovanje preko samog telefona radi najnormalnije. Verovatno se telefon preoptereti, jer sam primetio da se to desava samo kada pootvarma bas puno explorera sa npr. threadovima ili sl...Uglavnom, ako ne daj Boze crkne uzecu 6600 :) Mislim da je problem u GPRS-u, jer i komp zna da se zglupi kada je losa veza preko modema...

petkods je napisao(la):
Nokia je iz neke druge price :D

Maximalna cena za minimum dobijenih opcija :d. Definitivno precenjeni telefoni.

Nema s55 da se kupi u Roamingu. kazu, prestaje proizvodnja. Zvao sam simens hotline, i neka zena na losem srpskom kaze da se telefon vise nece uvoziti.

Milan je napisao(la):
Maximalna cena za minimum dobijenih opcija :d. Definitivno precenjeni telefoni.

Ima se, moze se :D

Salim se. Slazem se da se kod Nokia-e samo ime dosta placa. Nista bolji nije ni Samsung, samo ne znam sta se kod njih placa posto oni nemaju ni ime ni dobre telefone :D

Siemens je bez premca kada je cuveni odnos perf/cena u pitanju. Samo da malo nasminkaju meni kod ovih kolor verzija i po meni su odlicni. Slicno je i sa SE, samo sto oni imaju mnogo lep softver...

Nazad
Vrh Dno