Šta je novo?

S3 Trio 64v+ :)

• Začetnik teme Začetnik teme jox
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

jox

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2003
Poena
680
Naravno, po ko zna koji put, i pored zelje da batalim svako sredjivanje kompujtera, opet mi je uvaljen jedan...
... ali ovoga puta ultimativni!!!

nesto sa cim se nisam video godinama...

cpu 200MHz, AT Kuciste, naravno DIN tastatura i RS232 mis sa sve S3 trio 64V+ grafickom.... agonija...

Naravno, uzdam se da ovde postoji bar neko ko se u firmici ili gde god i dalje srece sa ovim makinama i sa Win ME-om (ili 98icom)!

Sve u svemu, za pocetak, problem je rezolucija i boje.
Win je karticu (kao) prepoznao... nudi mi i 800x600, ali sta god ja stavio i u koliko god boja, uvek mi se prirestartu pojavljuje opet 640*480 u 16 boja 🙁(((((

Sta&kako da mu radim? HEL(L)P NEEDED...

Skini drajvere sa neta i mora da proradi... Ja sam pre neki dan tu karticu terao na WinXP i radila je za zivo cudo extra, samo sto sam morao da skidam novije drivere...

Imas drivera za tu karticu svuda po net-u. proguglaj malo..
btw.. nikad nisam video misa na RS232. Vidjao sam (i imao) misa na COM portu.

@yooyo: COM port je u stvari RS232... jedno te isto...

A problem je do drivera 100%.

Ma "sveza" 98ica iz cuga instalira S3 kartice. Tu je neki drugi problem (mozda kartica crkla). Jox, jel si ti instalirao 98icu od pocetka, ili je to neki matori sistem?

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Ja jos uvek imam Diamond Stelth 64 DRAM karticu sto je malo slabija od tvoje Jox.. mogu da pitam druga koji je pre 10 godina imao nju da li cuva drajvere (posto on sve cuva) pa ako mu misevi nisu pojeli disketu da ti donesem 🙂

e da... problem je izgleda bio u Win-u ME, sa kojim je dosla masina, i na kome nista nije radilo, pa ni graficka...
Kizo, bio si u pravu, sveza instalacija 98ice je resila problem!
Ali sad nastaju drugi... tipa modem, zvucna... blablabla....

THANX!

Poslednja izmena:
Ja jos uvek imam Diamond Stelth 64 DRAM karticu sto je malo slabija od tvoje Jox.. mogu da pitam druga koji je pre 10 godina imao nju da li cuva drajvere (posto on sve cuva) pa ako mu misevi nisu pojeli disketu da ti donesem 🙂

Diamond Stealth nikako nije slabija od Trio64V+, Stealth 64 je valjda Virge chip set, to bre ima i 3D funkcije... :d

e da... problem je izgleda bio u Win-u ME, sa kojim je dosla masina, i na kome nista nije radilo, pa ni graficka...

THANX!

Ma kakvi problemi?! odes na www.driverguide.com ili www.drivermuseum.com i tu nadjes sve sto ti treba za w98, jedino problem moze da nastane ako je u pitanju neki ISA modem sa jumper-ima pa onda treba da mu pogadjas, ili nekako protumacis, IRQ. Slicno vazi i za zvucnu samo sto je obicno za njih isao i Autodetect deo u instalaciji

e a najlakse je da kazes doticnoj osobi: "Crko racunar, cudi me da je ovoliko izdrzao" hahahahaha veruj mi pali, probano par puta, e onda ljudi izvade pare i kupe novi, i praksa je pokazala da oni sa najvise para najmanje zele da daju 🙂
A jos kad vidim da mu se dete igra na 15ici na 60Hz Oo je** bi im mater retardiranu.
Ili ono drzao sam "VAZNE" podatke na toj masini: P1 133MHz 3,1GB HDD i slicno, puno prasine nikad ocisceno 🙂

P.S. Pazi ovo nije namenjeno licno tvojoj musteriji 🙂 moguce da je ok lik

Taj S3 Trio mi je davao sasvim OK sliku na poslu pre ihhhajjj godina....tekst, cifre...

(ene, 200-ti post...moram da castim....gde je onaj pivski smajli??)

Poslednja izmena:

THANX!

MA ja sam skoro radio takav racunar... P200mmx...Utrosak vremena i pronalazenje drajvera iz doba kralja Artura visestruko X10-premasuje vrednost ovih racunara...Danas kada moze da se nadje P2-BX440+Cpu+Agp slot za 15eu na kome radi divx i neka jednostavnija 3D igra zaista nema smisla gubiti vreme sa ovim oldtimerima...:wall: S3-Virge RADI na WINXP,WIN9x bez dodatnih drajvera tj.podrzan je od strane windowsa...Ja ga cuvam recimo kada fleshujem PCX/Agp graficku ako mi nesto podje po zlu...:-devil-: i ne bih je dao ni u ludilu...Ili desavalo mi se da prodam ili menjam VGA pa sam par dana bez nje...Ili za proveru ispravnosti...Ma cudo jedno...Samo ubodes u PCI i sve radi...XP,ME,98...Jedino mi na Xp-u kao maksimum daje 1024x768...Ali za slusanje muzike,surfing,ili pasijans 100% OK! :banana:

Nazad
Vrh Dno