Šta je novo?

S-Video vs Cinc

Ripper

Čuven
Učlanjen(a)
25.07.2000
Poena
650
Dakle, da li se isplati da kupujem novi kabl od 4-5 metara? (toliko mi treba od kompa do TVa)
Na starom TVu nisam imao S-Video ulaz pa sam kupio kabl sa cincem a sad sam kupio novi TV (Samsung 72cm 100Hz) pa me zanima da li ima razlike u kvalitetu slike? I jel ima još nešto što se razlike tiče između ova 2 načina povezivanja grafičke i TVa ?

Teoretski ima razlike u praksi i nije neka razlika.
Kako si zadovoljan televizorom i koliko si ga platio?

Poslednja izmena:
Pa vidi... Slika je fenomenalna! (mirna, lepe boje...) Zvučnici prilično loši (ali ima činč izlaze pa sam ga povezao na liniju i sad je i zvuk do ja*a)
Najveća zamerka je daljinski! :) Al ozbiljno prevelik je nezgrapan, komande razbacane (valjda me razmazio onaj stari Samsungov daljinski :) )

E da platio sam ga oko 31000 din u Merkatoru! Sad ga nema ni tamo ni u Tehnomarketu kolko znam...

Poslednja izmena:
Isplati se... ;)

Moj drugar ima neki stariji Toshibin TV i kada je prikljucio preko S-Video ulaza slika je mnogo bolja. Nema vise razmazanih boja kao preko cinca....

S je bolji i da ce ti kvalitetniju sliku .... ne extra ali ipak kvalitetniju ..... ali bez obzira koji koristish gledaj da ti kabal bude sto kraci jer se na duzini istog gubi na kvalitetu ......

A preko koliko m dužine se gubi na kvalitetu? Meni treba 4m... Jel to OK ili da menjam raspored u stanu ? :D :)

Ma jok bre!
Tacno je, ima gubitaka, ali tek posle nekih 15ak m.....tako da ces morati
da odlozis "veliko spremanje" :)

Kod mene je 10m i fercera odlicno... ;)

Vrh Dno