Šta je novo?

S-Video problem sa slikom (Slaba boja)

J@mmer

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2002
Poena
619
Imam uredjaj sa S-Video izlazom (PAL) koji se prikljucije na nov Samsing TV koji ima samo Kompozitni prikljucak i SCART. Kupio sam HAMA-in SCART adapter koji ima Kompozitne i jedan S-Video ulaz (na koji sam prikljucio uredjaj). Dobijam sliku sa 0,001% boje sto mi u principu pravi problem. Posto na neki nacin treba da dobijem sliku u boji, a ne smem da menjam TV, moram da nadjem neko resenje u samom povezivanju. Raspitivao sam se i neki ljudi su mi rekli da to moze da se resi lemljenjem kondenzatora od na SCART pinove. Otisao sam na www.pinouts.ru da vidim shemu i nasao par shema (njih sam ubacio u *.doc fajl, koji je inace u atachment-u), ali problem je da u nekih od tih shema se pominje stavljanje kondenzatora a u nekim ne. Tako da bih zamolio nekog ko je to vec probao da pogleda dokumet i da mi kaze koja je shema najbolja i da li treba da se stavi taj kondenzator ili da mi da neku svoju shemu koja je njemu resila taj problem (da ne bi pravio 5 vrsta kablova i adaptera iz *doc fajla).

Hvala unapred !
:type:
Pozdrav !!!

Prilozi

• S-Video Pinouts.doc
    57.5 KB · Pregleda: 816
najednostavnija i najbolja je treća varijanta sa scartom trebaju ti samo konektori i neki kvalitatan kabl u tom slučaju ne treba kondezator samo poveži kako je napisano.
dobro pazi šta radiš pogotovo ako vezuješ komp na tv jer kod samsunga se lako spali procesor u tv-u i scart više ne radi. konektore uključuj na uređaje obavezno kad su isključeni i tv i komp ako je on u pitanju.

najednostavnija i najbolja je treća varijanta sa scartom trebaju ti samo konektori i neki kvalitatan kabl u tom slučaju ne treba kondezator samo poveži kako je napisano.
dobro pazi šta radiš pogotovo ako vezuješ komp na tv jer kod samsunga se lako spali procesor u tv-u i scart više ne radi. konektore uključuj na uređaje obavezno kad su isključeni i tv i komp ako je on u pitanju.

Jel imas mozda preporuku u trecoj varijanti koju shemu da napravim jer ima dve, a druga je altrenativa?

Pozdrav !!!

ma potpuno svejedno koju ćeš koristiti 1 i 2 na s-video priključku je masa mogu se spojiti zajedno kao u prvom primeru na pin 17 scarta ili bilo gde na masu i radiće.

Nazad
Vrh Dno