Šta je novo?

s video na commodeore 1085s monitoru?

mmike

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
07.04.2006
Poena
350
htedoh da povežem jedan lap top na kome se uglavnom vrti winuae (s video izlaz sa 4 pinskim konektorom, na drugom kraju s video činč) sa commodore-ovim 1085s video monitorom koji ima 9pinski rgb ulaz. nešto kasnije se ispostavilo da bih na isti povezao i sony playstation dvojku (na kraju kabla je opet klasičan s video činč).

iako gruba logika govori da je za tako nešto potreban ozbiljniji adapter nešto me tera da se nadam da se stvar možda ipak može rešiti kablovima.

ima li nade?

mislim da svideo nije chinch, tako da ti je to verovatno konvertovano na kompozitni..

svaki kabl ima dva kraja. hajde da se ne pravimo mnogo upućenima, MOLIM VAS da mi POMOGNETE ako imate neku ideju oko ovoga:

ideja je da konvertujem signal koji ide sa sonija ili lap topa (VIDEO kabl, završava se nečim nalik na činč, pasuje u konektore koji su označeni kvadratićem) u rgb. koliko se ja razumem u signal, sa s videa idu osvetljenje i boja, a u 1085 treba da stignu crvena, zelena, plava i composite sync.

meni zdrav razum kaže da je tu ipak potreban adapter, ali bi mi baš odgovaralo i da može bez njega.

Poslednja izmena:
ja sam pokusao da ti pomognem, a rekao bih da se upravo ti 'pravis upucenim'..

Lepo ti je Orange rekao da si na tom kablu mogao dao dobiješ samo kompozitni signal bez obzira što si ti kabl ubo u S-Video izlaz laptopa. Laptop je to prepoznao i automatski šalje kompozitni signal.

U svakom slučaju, to što ti hoćeš ne može. Nemoguće je dobiti komponentni signal bilo iz S-Video ili kompozitnog.

Moguće je dobiti rgb (komponentni je YPrPb) signal iz s-video ili kompozitnog samo sa adapterom, nikakom običnim kablom. Cena takvog adaptera je skuplja od tog 1085 monitora, a kvalitet slike bi bio dosta loš. Na samom ps2 imaš rgb signal, potreban ti je običan kabl. Najlakše ti je da uzmeš ps2 rgb scart kabl, odsečeš scart i tu nalemiš 9pinski. Šemu povezivanja imaš na www.hardwarebook.info

Da moguće je, ali to je isto kao da pokušavaš da rekonstruišeš šećer, brašno i jaja iz smese za tortu ;) Jednom kad je umiksovano nema više nazad.

Nazad
Vrh Dno