Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. 2

f24a7aa98215bf8c2e1b6c5289d9864edb069dca.png

Sve u svemu čeka se Definitive edition za koju godinu pa da se odigra igra ponovo kako dolikuje na nekom novom hardware-u.

Nema više apdejta, zabranio im Volodimir ili šta? Nisam platio tako da ne mogu kukati, ali da sam pljunuo full price za ovo bio bi besan kao ris. Money grab, školski primer.

Vidiš kako radi prozivka, čim je pročitao moju poruku Oleg odma okačio, nije časio časa. Odo da probam...

Zavrsio sam je sa oko 60h. Igrica je ok ko zeli pucačina iz prvog lica, licno za meni nije nesto sto bi igrao opet.
Mapa je masivna ali i prazna. Vegetacija je uglavnom skoro ista preko mape. Cooling Towers i Pripyat je za pofalbu.
Tačnost NPC-a prilikom pucanja je luda, kao neke igre iz 2000 hit-scan enemy. Samo malo da pokažeš kosu, sigurno će te pogoditi. Grafika je sasvim ok za igra is 2025. Misije su genericki i lake, "go here 1.5km, go there 2km".
zvuci oružja su izuzetno dobri.

performanse su ispravljene sa ažuriranjima, igrao sam sa stari i5 9400f i 6700xt, sve na ultra 1080p, normalno sa framegen :D

Prilozi

• stalker1.png
    stalker1.png
    4 MB · Pregleda: 66
  • stalker2.png
    stalker2.png
    2.8 MB · Pregleda: 68
  • stalker3.png
    stalker3.png
    3.7 MB · Pregleda: 61
  • stalker4.png
    stalker4.png
    4.7 MB · Pregleda: 67
  • Untitled.png
    Untitled.png
    4.5 MB · Pregleda: 52
Poslednja izmena:

S.T.A.L.K.E.R.2: Heart of Chornobyl, v1.5.1 - to je poslednja ver.? Taman da krenem, jel bedak sa kontrolerom?

I ova verzija 1.5.1 ima bagove sa vratima koja nece da se otvore.
Periodicno ostaju zaglavljena vrata na oba broda u Zatonu (Sultansk i Shevchenko). Postoje odredjene vratolomije da se zaobidju vrata koje nekad uspeju, a nekad ne.
Uglavnom moze da se odradi usput neki drugi zadatak pa se vrata u medjuvremenu otkljucaju, ali bug je prisutan.

Jok, ucitava isto stanje. Jedino da se odradi neki sekundarni quest ili da se desi izbacaj pa da otvore..ili skakutanje po rebrima broda pa da se popne na gornju palubu. Ali se desava i da su gornja vrata zatvorena.

Izasao novi apdejt, da vidimo da li su popravili..

Patch 1.5.2 is ready to be downloaded, here is the full list of changes:​
  • Fixed an issue when a door to the Shevchenko hub was closed.
  • Fixed two crashes that could occur randomly during gameplay.

Došao sam izgleda do "game breaking bug"-a. Imam neku misiju - Acquire the Collar from the Mutant - u kojoj trebam da lovam neku mačku šta li je, ali sam ja nju ranije ubio, onako usput. Iz neznanja. I sada kada dođem do nje, jednostavno mi se ne pojavljuje opcija da je "pretražim" i da joj uzmem taj Collar, ma šta on bio. Probao sam sve sejvove koje imam sačuvane i uvek isto. Izgleda da sam je overio dosta rano u igri, pošto prepisujem te sejvove. Ima ih ograničen broj iako imam mesta koliko hoćeš na hardu. Ako ovo uskoro ne rešim ima da padne brisanje i čekanje neke bolje sređene verzije. Verzija koju trenutno imam je 1.5.1. Baš šteta. Taman sam pronašao, za mene, super setup i sve.

Hehe...slican bag sam imao u Stalker GAMMA

Nije baš gamebraking :)
Ja sam imao bug sa tim kvestom u prvoj verziji, gde sam sakupio te ogrlice ali mi igra nije dala poslednju od nekog mutanta koga su ubili neki random stalkeri. Posle sam ukucao komandu za tu ogrlicu, što mi je omogućilo dalju progresiju ali sam posle imao ubagovan kvest u kasnijoj fazi. Jedini kvest koji nisam završio, samo sam izignorisao na kraju

Ima tih ogrlica i kod drugih mutanata,prvi put kad sam igrao imao sam ih tri
Odradi druge questove,naći ćeš novi quest kod nekog profe,daće ti quest za skupit ogrlice

Neki kronološki redosled questova im nije jača strana,Stalker poznat po tome

Ma džaba, sve sam probao. To je deo glavne priče i onaj putokaz mi je zakucan baš za tu životinju. Ostale misije nemam, pošto sam redovno čistio sve side misije koje imam na mapi. Probao sam i sam tim komandama iz konzole, da stavi misiju kao rešenu i stvarno je stavi i onda mi da drugu misiju, ali mi ne da putokaz gde da idem. Kada sam i to našao i otišao tamo treba da pritisnem neko dugme na koje mi se treba javiti taj neki doktor (Depalov - slično tome), ali se ništa ne dešava posle mog pritiska dugmeta. Tako je pao uninstall i stavio sam da se skida ova 1.5.2 verzija pa će vidimo. Nemam nameru da se puno patim i nerviram oko kompjuterske igre. Treba da se igram i da mi bude gušt, a ne da se nerviram. Ako je i ne odigram sada biće sledeće godine. No sikiriki. U svakom slučaju hvala.

To je side quest, kako misliš da je deo glavne priče...
Doktor ti se javi na interfon i onda se sa strane otvori neki klinac na zidu u koji treba da ubacis ogrlice, ali samo ako si ih sve skupio i imaš ih u inventaru.

Ali opet, to je side quest, ne blokira ništa od main misija

Baš to šta kaže nex999,nije glavna misija,a i glavna misija ima par grana.....dje svi putevi vode u Rim

Mene me je zafrkavalo onaj portal,kada dojde scena kao da prolaziš preko njega,video sekvenca.

Uninstal i instal rešio problem,izgleda bio neki problem sa memorijom.Jer sam probao sve živo.

Samo da napomenem,svaki update traži da se pobrišu modovi,najbolje je igrati bez modova

Evo mali update u vezi te situacije. Kroz celu igru nikako nisam mogao da lootujem mrtve mutante i životinje. Imali su onu belu tačku na sebi i prikazivao se znak "x" u onom gore delu na ekranu, ali kada bih došao do njih nije se pojavljivao znak da ih lootujem. Ma koliko obilazio oko njih. Kod mene je problem bio u modu za pojeftinjenje opravki oružja kod onih tehničara u bazama. Na prvi pogled veze nema, ali ispade tako. Imam više tih modova (NVG, Sell damaged stuff, No Radiation Noise, Classic Flashlight...) ali je problem pravio "Reduced Repair Cost" mod. Čim sam njega obrisao dobio sam nazad mogućnost da lootujem mrtve mutante i životinje. Naravno da sam to otkrio tako što sam obrisao sve modove, pa učitavao jedan po jedan uz restart igre, pored nekih mrtvih životinja, da vidim da li radi ili ne. Čisto ako neko dođe u situaciju kao ja da zna šta da proba.

Nazad
Vrh Dno