Šta je novo?

S&M 1.7.6 power supply test

playerPA

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2003
Poena
650
Da li je neko obratio paznju na ovaj test? U okviru njega program testira i maximalno zagrevanje graficke kartice... Par puta sam ostavljao S&M da vrti u toku noci i ujutro zatekao ugasen komp. Na kraju sam ustanovio da je doticni test "krivac" za gasenje kompa... MSI 6800GS OC na 490/1250 zagreje na preko 80C i verovatno usled zastite komp se ugasi (ne resetuje se).
Sistem je sledeci: CPU A64 2800+ (ClawHammer) @2400mhz, DFI NF4x Infinity, 1Gb ddr400@440Mhz, gorepomenuti MSI, Audigy, SS2, HDD 200Gb Maxtor SATA, DVD RW MSI DR12-A i napajanje Coolergiant Enermax 380W...
Da napomenem da komp prolazi preko 10h Prime-a kao i par sati 3Dmarkova (03 i 05)...

Ne verujem da se komp gasi zbog pregrevanja graficke, gasi se samo zbog pregrevanja procesora. Instaliraj RivaTuner, otvori monitor, ukljuci da prati sve temperature i ukljuci da snima log. Onda ostavi da radi preko noci, pa ujutru lepo pogledas log, vidis dokle su isle temperature u kucistu (CPU, GPU, case)

Temperatura procesora ne prelazi 55C u full load-u. U BIOS-u mi je bilo podeseno da se komp gasi na 65C, sad sam pomerio na 80C.. Nema potrebe da radi celu noc, dovoljno samo da izvrti taj power supply test od 20 min, ubije ga na mrtvo ;)

RivaTuner mi ne ocitava dobro CPU temp (pokazuje 12C dok Everest pokazuje 34C)

pa sta ti nije jasno ? taj test optereti sve zivo i testira da li ti je napjanje dovoljno jako - ocigledno da nije :D NHF, ali eto ti odgovora - treba da kupis bolji PSU ! :wave: Coler giant je shit, kad sam to govorio vikali ste da je dobar....pa eto vam sad, prodaj to, dodaj 5e i kupi nesto bolje/jace.

Poslednja izmena:
Enermax ******? vazi ;) Problem je resen sa postojecim napajanjem na gore opisani nacin. Ultra vortex dream je bio u biosu podesen na 20% sto je definitivno bilo malo...

nisam rekao da je enermax ****** :S: Izgleda da sam neupucen, mislio sam da je CoolerGiant ono sto je po nazivu nekada bio Ener, ali samo sa dosta losijim kvalitetom i totalno izmenjenom proizvodnom trakom, u skroz drugoj zemlji, sa skroz drugim inzinjerima...hmm...pogresio sam ili nisam ? ;)

playerPA je napisao(la):
...MSI 6800GS OC na 490/1250 zagreje na preko 80C i verovatno usled zastite komp se ugasi (ne resetuje se)...

Usled koje zaštite, šta to detektuje 80C i ugasi comp. Neki software (driver) ili nešto iz BIOS-a (ovo drugo mi nije logično)? Ako je SW, jel si probao bez te zaštite da odradiš test?

Jedino sta ima da se podesi u BIOS-u je da iskljuci komp kada se CPU zagreje do odredjene temp. Meni je bilo podeseno 65C i verovatno je tu bio problem kao i to sto je ventilator na procesoru radio na 20%

Znaci bio sam u pravu. Vidi, NHF, ali opao im je kvalitet drasticno, bas kao i chifteku. Naravno svako ima prava na svoje misljenje i zakljucke. Ja licno napajanje nisam probao, niti cu. To je sad osrednje napajanje i ima boljih za te pare, dosta boljih. Pozz, i da te sluzi 100 godina bez greske ! ;)

Vrh Dno