Šta je novo?

S&M 1.7.2(beta) memory test results

NambrVan

Slavan
Učlanjen(a)
12.04.2005
Poena
320
Konfiguracija:
-------------
Epox 8rda3+
Barton 2500+
2x512 DDR Kingston
Asus Fx5600 128DDR
Creative Audigy1
CA01-difolt chieftec napajanje 410w

Problemi:
--------
1.Retko se desi samo restart.
2.Malo cesce se pojavi plavi ekran sa IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL.
3.Retko se pojavi plavi ekran sa nekom drugom porukom.

Testovi:
--------
1. Prime - sve ok
2. MemTest - sve ok, pustio sam preko noci do nekih 3000% da ide
3. S&M
3.1. Procesor - sve ok
3.2. Memorija - daje mi gresku
Kod:
S&M   v1.7.2 (beta)

Processor:	 test:      
cache 1 level	 skip    
cache 2 level	 skip    
integer		 skip    
FPU		 skip    
reserved		 skip    

System memory	 failed
Classification on type:
| single errors        	 1
| steady failure       	 0
| failure of block     	 0
Classification on data:
| single bite		 1
| plural bits		 0

Pitanja:
--------------
1. Sta moze da bude razlog restarta i plavog ekrana?
2. S&M Memory Test Error, koji je fazon sa time?

Probaj lepo GM pa cemo da vidimo dalje. Imao sam slucaj da mi i memtest i S&M prodju a da mi GM detektuje probleme sa RAM-om.

http://www.goldmemory.cz/download.php

Proveri za svaki slucaj mada ne verujem da je problem sa memorijom vec cinjenica da imas 2x512MB. Ja sam na Abit AN7 imao problema da uteram 2x512MB da rade korektno cak i na 200MHz. (Samsung TCCD chipovi) sve dok nisam nasao BIOS koji stavlja CPC na off. Ne znam kako ide kod EPoXa.

Mislim da pomenute greske mozes da zanemaris i iskljucis kao uzrok problema koje si naveo. Moj savet je da ako mozes na par dana zamenis svoje napajanje nekim drugim i njega eliminises kao faktor nestabilnosti. Do sada sam se susretao sa dosta memorija na 8RDA3+ koje su tu i tamo prijavljivale greske u S&M (iako su sasvim ispravne), ali nisu uticale na stabilnost sistema ni pri dugotrajnom opterecenju i velikim procentom memorije u upotrebi.

Problem je do memorije. Moze da bude da ti se kuciste pregreva, pa tek kada se dosegne neka kriticna temperatura posle odredjenog vremena dolazi do greske pri radu. Nisi napisao jel sve na osnovnim vrednostima ili je OC. Podigni napon memoriji za 0,2V, moze i to da ti resi problem ili promeni slotove u koje je ubodena (npr ako je u 1. i 2. stavi u 1. i 3.). Ako imas nekog iskusnijeg u blizini neka "rucno" setuje parametre vezane za memoriju itd.

Probaj da testiras module pojedinacno.

Nazad
Vrh Dno