Šta je novo?

S Konja Na Magarca

joskaananas

Čuven
Učlanjen(a)
28.03.2004
Poena
619
Kada sam dobio racunar na njemu sam imao instaliran Windows 98.Pre nekih mesec dana instalirao sam Windows XP .U pocetku sve je radilo kako treba, medjutim vremenom su se programi pokretali sve sporije tako da se sad otvaraju brzinom ranjenog puza.To sve mi je dalo ideju da probam da instaliram Windows 2000,pa me interesuje kako ce mi "masina"(slobodno dodajte PARNA) raditi.CPU je AMD Duron 650MHz i imam 64 Mb RAM-a

Sa 64 MB RAM-a XP ne znam kako može da radi 🙂 Ili dodaj još bar 128 MB RAM-a ili e vrati na W98.

Moras da odradis nekoliko stvari. Da iskljucis Servise, ispraznis PREFETCH direktorijum u Windows direktorijumu, iskljucis system restore, iskljucis idle optimizaciju diska pomocu TweakUI iz paketa Powertoys for Windows XP od microsofta. Da podesis jos neke opcije u ragistry bazi i sl.

Generalno ima dosta posla ali XP moze da radi sa 64MB. Ipak smatram da ti je sve to i u pocetku bilo jako sporo. Vidi donji link pa pokusaj da podesis malo racunar.

Takodje obrati paznju da upotrebis program XP AntiSpy.

Sta to moze da radi sa 64MB ?! Pa ne moze ni osnovne servise da podigne...
A ti joska... lepo kupi jednu 128-cu pa ferceraj po XP-u, ovako...sa tom kolicinom memorije ja bih pre drzao win95 😀 nego win98 😉
Kad nesto instaliras, u ovom slucaju win, procitaj prvo sta moze da pokrene tvoja masina a ne posle da lupas glavom o zid.
Ajd...pa ulozi 15e u neki polovan modul od 128MB (do tada ni ne pomisljaj na win2000 ili XP) ili vracaj 98-cu.
Poz!

Nisam ja rekao da moze da radi solidno. Niti cak da moze da se pokrene kako valja ali moze da radi. To se u danasnje vreme ne bi moglo nazivati rad....ali sta je tu je. Ako coveku odgovara kak sve to radi onda OK.

Inace se slazem sa ostalima da bi trebalo da se za masinu dokupi jos memorije. Na 128 XP radi sasvim solidno ako ne planiras da radis neke egzibicije. Za Office i sl. stvari radi OK. Na mom matorom racunaru imam XP, 128MB, P2 na 300 MHz sa 40 GB HDD i sve radi dosta podnosljivo. Filmovi se mogu gledati bez vecih problema ali se codeci moraju podesiti jed je video karta TNT2 obicna... nije cak ni PRO.

Masina je skroz ok, ali ti savetujem kupovinu jedne lepe 256-ice, sto ne verujem da je neki ekstra problem (ako se malo stegne kais 🙂 )

Radi defragmentaciju HD-a iz nekog programa plus nabavi nefi free memory manager. Slazem se da je 64b premalo za XP.

Jeste 64MB malo za XP, bez daljnjeg, ali će ti 2000-arka raditi sasvim OK. Ali, nemoj očekivati spektakularne brzinske rezultate.

Kupi još memorije, pa piči. Ovako ti izbor ostaje na w98 ili 2000.

Pozdrav.

Nazad
Vrh Dno