Šta je novo?

[S 830] Koliki vam je Wear Range Delta?

peca89

Čuven
Učlanjen(a)
01.06.2005
Poena
695
Ovaj SMART parametar je počeo da me zabrinjava. Nakon dva meseca korišćenja se popeo na vrednost 3 (to je valjda u procentima). Da li sam paranoičan? Napišite koja je vama vrednost ovog parametra posle koliko meseci kakve upotrebe.

Računar koristim kao HTPC za gledanje filmova i surfovanje internetom u dnevnoj sobi. Sveže je instalirana Sedmica x64, particije su poravnate, nema defragmentacije niti indexiranja, 4GB RAM-a, nema spyware-a. SSD radio 200 sati do sada. U pitanju je 128GB verzija. Doduše, pagefile sam ostavio uključenim kao i system restore i browser cache mi je i dalje na SSD-u. Download folder mi je na HDD-u, kao i cache folderi Picase, ACDSee-a, Google Earth-a.

Poslednja izmena:
Evo kod mene, S830 kupljen početkom februara, svakodnevno radi:

cdi.png

Mislim da brineš bez razloga, pogledaj na Write Endurance testu prvi post na ovoj strani:

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?271063-SSD-Write-Endurance-25nm-Vs-34nm/page214

OK, hvala. Mislim da se me ubedio da je sve ok :) Kod tebe je vec ima vrednost 12.

Da, a kod ovih na Write Endurance testu je vrednost veća od 25,000 sa preko 5750 TB Host Write-a. Ja sam za ovih 10 meseci na svoj drajv upisao samo 4000 puta manje, tako da mislim da sam još duže vreme miran :)

Evo i grafika iz Samsung Magician-a:

smag.png

Ako je ovakav posle 10 meseci i 2840 Power On sati (dakle prosek je ~ 10 sati dnevno), mislim da su priče o izdržnjivosti NAND-a u desktop upotrebi debelo naduvene i bezrazložne.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno