Šta je novo?

S 754 INTEGRISANA ploca - koja?

Nagy

Slavan
Učlanjen(a)
20.02.2006
Poena
319
Evo, u nedostatku love a ako ne uspem nesto da istrampim, recite mi koju plocu biste mi preporucili sa integrisanom grafikom? Naravno da ima bar 2-3 godine garancije. Moze na PM i firmu koja je postena ako nesto crkne... Prednost u NS ali moze evt. i BG. Inace, na plocu bi stavio Sempron 2800+ ili ako nesto znaci evt. 3000+ i klikno bi ga na 2.5 Mhz. Ako moze... Cilj mi je da stabilnlno radi.

Nagy je napisao(la):
Evo, u nedostatku love a ako ne uspem nesto da istrampim, recite mi koju plocu biste mi preporucili sa integrisanom grafikom? Naravno da ima bar 2-3 godine garancije. Moze na PM i firmu koja je postena ako nesto crkne... Prednost u NS ali moze evt. i BG. Inace, na plocu bi stavio Sempron 2800+ ili ako nesto znaci evt. 3000+ i klikno bi ga na 2.5 Mhz. Ako moze... Cilj mi je da stabilnlno radi.

Jeste, daj mi auto da trosi 4l, 7sec do 100-tke, klima, koza, 200 da ide ne mora vise, al sam tanak s kintom pa racunajte i to :d :d :d

Sad konkretno:
http://www.asrock.com/product/K8NF4G-SATA2.htm
Ima int grafiku sa PS 3.0 shejderima :p, sata2, i PCIe x16 za VGA kad skupis kintu i po meni najvaznije nVidija je. Jedino se postavlja pitanje kako se klokuje.
Sto se tice 'gdje?' trazi na berzi, mislim da je negdje oko 55e.

Meni je spomenuti Asrock skroz stabilan. Od integrirane grafike ne možeš očekivati čuda. Sa 128Mb sherane sistemske memorije daje oko 1070 Marka 2003 i oko 570 Marka 2005. Igre na 800x600 bez AA i AF, nešto starijih bi se dalo igrati i na 1024x768 ali framereate neće biti najviši. Ja na njoj imam 6600GT, SATAII disk i SB Live! i sve radi bez problema.

Jedini nedostatak je što okvir za montiranje hladnjaka nije standardni već neka mješavina s478 i s754/939 (ima 4 kopče u visinu) pa će teško na njega ići bilo što drugo osim AMD stock hladnjaka. Također, okvir nema backplate već je sa 4 plastične tipne pričvršćen na PCB. Dosta ga je komplocirano skinuti. Ja sam kupio AC Silencer 64 Ultra koji dolazi sa svojim (standardnim) okvirom i sigurno sam se neka 2 sata mučio dok nisam žiletom srezao tipne jer me bilo strah gurati ih bilo kakvim kliještima s obzirom a vodovi na ploči prolaze blizu rupa. Kvaliteta izrade Asrockovska :D

Da sad ponovno kupujem uzeo bih Foxconn WinFast 6100K8MB-RS
http://www.hardwaresecrets.com/article/280
Ista klasa ploče samo mi se bar po slikama čini da je kvaliteta izrade nešto bolja. Layout je svakako bolji: ima 3 PCI slota i standardni okvir za hladnjak sa šarafima i backplateom.

Inače je Epox isto napravio nforce 6100 ploču, ali se još nije pojavila na našem tržištu.

Uh jos kada bi neko pametan smislio da uveze Gigabyte GA-K8N51GMF-9....

Inace ti ASRock-i su sasvim ok ploce, generalno OC je ogranicen zbog nemogucnosti dizajna napona (fsb ide do 250-300), ali tako je na svim nVidia 6x00 plocama.

Poslednja izmena:
i ja bih voleo naci 754 plocu sa i nvidia integrisanom grafikom...i jos da moze da se dobro okne i to sve uz tisinu,ali verovatno mnogo hocu ;)
epoxa bi oma izbacio iz varijante jer ima zujalicu,jedino u startu da se ide na varijantu da ga zameni neki pasivni kuler....abit,dfi nemaju ploce sa NVIDIA® GeForce 6100 + nForce 410
jel probao neko asus resenje K8N-VM? ili je sto kaza ipedja "stidljiv"
ako dobro vidim,nijedna nema podesavanja za alfa tajminge,a ipak su me ona kocila u max o/c...naravno dok ih nisam provalio na dfi nf4x ;)

Poslednja izmena:
Tesko da ces naci plocu sa 6x00 koja je namenjena za OC,.... ja sam ih probao cetiri i sve imaju podesavanje za fsb do 300 maksimalno i nemaju podesavanje za voltazu.

milanbb je napisao(la):
Tesko da ces naci plocu sa 6x00 koja je namenjena za OC,.... ja sam ih probao cetiri i sve imaju podesavanje za fsb do 300 maksimalno i nemaju podesavanje za voltazu.

e pa bedak...voltaza i nije neki problem,ali max 300htt je bas bzv...moj 2500 radi na 335htt na difolt V...probao jos par komada semprona64 2800+ i svi idu do nekih priblizno 280htt na difolt V....kuler ne treba bolji od box-a
ali i nemaju podesavanja za memorije....tako da si izgleda u pravu :(

usput za epox ima novi bios koji poboljsava o/c

http://www.epox.nl/downloads/bios/?obj_product_id=456

Poslednja izmena:
ipedja je napisao(la):
A zasto bi uzimao Venica ili jos gore X2 i integrusu. To mi nekako ne ide :S:

pa mozda mu ju potrebno za neki server i sl
meni je ova s754 konf iz postpisa,non-stop online i upaljena...nf4 zujalica,od silnog rada,vec pocela da se cuje pa razmisljam da stavim neki pasivni CM....ali bas me to sad mrzi....zeza me i stara Matrox Milennium2 4Mb PCI tako da sad koristim s3 virge i reprodukija divx je bas otezana...dosta sitnica mi smeta,tako da bi mi dobro dosla neka integrusa sa pasivom i dobrim o/c

Situacija se drasticno promenila sa NV 6x00 i ATI Radeon XPress 200 integrisanim cipsetima, vise to nije toliko inferioran sistem zahvaljujuci PCI-E. A sa druge strane imas: mogucnost dodavanja bilo koje PCI-e karte i solidnu grafiku na odlicnoj ploci za malo novca. Za neku prenosivu radnu stanichicu ili serverchich sasvim dovoljno.

@zormi: problem je sto sam se ja predomislio u pauzi :) vise bi mi odgovarala Gigabyte K8N51PVMT-9, zakomplikovase sa 6 modela na 6x00 chipsetu. Mada i ova -9 ima odlicnu cenu.

Poslednja izmena:
Milane, ovu MSI sam vidjao samo na ino sajtovima. Ovde na forumu nikakve (skoro) informacije o njoj. Dali je to nesto novo sto tek stize pa nema infoa ili...?

Nazad
Vrh Dno