Šta je novo?

Ryzen pomoc

jakota

Cenjen
Učlanjen(a)
28.04.2011
Poena
180
Moja oprema  
Tablet
Ipad 6 9.7 2018
Mobilni telefon
Iphone XR
Pametni uređaji
Apple watch 6 (40mm)
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav drugari, potrebna mi je vasa pomoc.
Dugo ne pratim hardver, pa da pomognete.

Stari komp cu pokloniti sestri tj.prebacicu maticnu, procesor, ram.

Planirao sam da uzmem Ryzen 3 sa plocom B350 i za pocetak 8gb rama. Samo za pocetak bi ostavio grafiku staru pa bi u skorije vreme uzeo nesto bolje, hdd, napajanje

Na starom kompu sam imao FX 4300, 8gb ddr3, asus maticnu, grafika HD 6950.

Da li bi nesto dobio sa prelaskom na Ryzen, posto nisam zahtevni korisnik?
Ne igram igrice, nesto malo PS, word, excell, net, strimovanje filmova na smart tv.

Budzet do 250 eur

Sent from my PRA-LX1 using Tapatalk

R3 1200 ~100e na KP-u
AsRock AB350M Pro4 ~80e
8GB DDR4 na ~3000-3200MHz ~70e

CPU klokuješ na 3.8-4GHz i dobio bi solidan boost u PS-u rekao bih, u ostalim stvarima ne verujem, mada osetio bi generalno da je sistem malo življi.

Imam od starog kompa i to bi zadrzao za pocetak.

Do skoro sam imao athlona 760k na 4.5ghz koji je otprilike tu negde sa fx 4300 posle toga g4560 neko vreme i sada R5 1600 i mogu da ti potvrdim da za te poslove koje si naveo razliku neces primetiti. Samo zamenom hdd sa ssd se oseti razlika. Gurace taj sistem takve poslove jos dugo tako da ne bih menjao samo zbog toga. A kasnije kad ti bude zatrebao kupices tada, mozda izadje nesto novo itd. Ako ti treba drugi komp za takve poslove g4560 i ploca od 50e zavrsavaju posao plus ti grafa ne treba jer je integrusa sasvim dovoljna za te poslove.

Za to sto si naveo da radis je bacanje para na ryzen. Uzmes SSD Samsung evo 240gb i eto ubrzanja i uzivanja. Nema potrebe da dajes pare kada mozes da ostavisu u dzepu 140 evrica 150

Nazad
Vrh Dno