Šta je novo?

Ryzen 5 5500u

vladam97

Zapažen
Učlanjen(a)
23.09.2021
Poena
21
Pozdrav , zanima me da li ima neko ko moze malo bolje da mi objasni neke stvari vezane za ryzen 5 5500u. Kupio sam laptop pre neki dan sa ovim procesorom i ocekivao da cu neke ne previse zahtevne igrice moci da igram sa integrisanom karticom , instalirao sam csgo i zakljucio da su performanse ocajne, sve na low i 720p i jedva radi na 40-ak fps. Tek tada sam shvatio da taj procesor ima integrisanu radeon graphic umesto vega 7 sto sam ja ocekivao , negde sam procitao da je to naziv takav za celu seriju tih procesora i da je to vega 7. Gledajuci svuda po yt kako izgleda gaming sa tim procesorom i vegom bio sam zadovoljan , ali ovo sto je kod mene je ocajno. Nznm u cemu je problem i zanima me da li neko mozda bolje zna o cemu se ovde radi ili sam samo propustio neke bitne informacije ?

ta integrisana jeste Vega 7 pri čemu je prilagođena za mobilnu upotrebu. ako ti treba laptop za igranje, uzima se neki sa diskretnom grafičkom

setih se jednog problema sa svojim Ryzen 5 3500U laptopom. naime, trošio se procesor, što sa sobom povlači veće grejanje i kraće trajanje baterije, tokom gledanja video materijala u VLC iako je uključena hardverska akceleracija (da pušta preko grafičke a ne procesora). problem je rešen instaliranjem drajvera sa sajta AMD-a. verovatno je takav slučaj i kod tebe

Poslednja izmena:
Koji laptop je u pitanju? Možda nema dual chanel RAM u startu, već treba da se ubaci još jedan modul? Plus, ds li csgo testiran na punjaču ili na bateriji?

Laptop je asus vivobook m513u , ima 8gb ram , u cpuz pise da je single chanel

Nazad
Vrh Dno