racak91
Slavan
- Učlanjen(a)
- 28.02.2008
- Poena
- 320
Moja oprema
- CPU & Cooler
- AMD Ryzen™ 7 5700X 3.4GHz (4.6 GHz), 8 Cores, 32MB L3 Cache+Arctic Freezer 34, 4 heatpipe, 150W TDP
- Matična ploča
- MSI B550-A Pro
- RAM
- 2x8GB DDR4/3200 KINGSTON Fury Beast KF432C16BBK2/16+2x8GB DDR4/3200 KINGSTON Fury Beast
- GPU
- PULSE AMD Radeon™ RX 6600 XT 8GB
- Storage
- Samsung SSD 970 Evo Plus 250GB M2+XPG SPECTRIX S20G 500GB M2+Toshiba 500GB HDD
- PSU
- CHIEFTEC CFT-750-14CS
- Kućište
- RAIJINTEK PONOS ULTRA TG4
- Monitor
- SAMSUNG 27T450FQRXEN
- Mobilni telefon
- Samsung A55 256/8GB
- Pristup internetu
- Kablovski internet
Dakle ovako imam problem koji je poceo od pre par dana.Testove sve prolazi OCCT,Prime95 igre sve rade normalno bez gasenja restarta itd.
Ali problem nastaje kada ugasi monitor ukljuceno mi je da gasi monitor na 10 minuta, ugasi monitor prodje 30sekundi ili 5 minuta racunar zakuca kresuje i sledi restart.
U event viewer pokazuje sledece slike sam dodao.
Menjao sam ram slotove isto se desava probao po jedan ram isto se desava memtest prosaa za ram nema greske ni jedne, brisao drajvere za ploca, graficku isto se desava.Gasio sam XMP profil i sto se desava..Sve sam pokusavao i uvek me ovo doceka i to samo kada ugasi monitor kao neki sleep i kresuje se.BIOS je poslednje na ploci.Ostatak konfiguracije imate u moja masina..Sve je normalno radilo bez problema dok od pre neki dan nije pocelo ovo da se desava.
Da li je neko imao slicni problem?? Procesor je nov uzet prosle godine u ovo vreme kao i ploca i ram..I da napomenem ove APIC ID broj uvek menja kada se desi to.Sada drzim non stop ukljucen monitor..
Ali problem nastaje kada ugasi monitor ukljuceno mi je da gasi monitor na 10 minuta, ugasi monitor prodje 30sekundi ili 5 minuta racunar zakuca kresuje i sledi restart.
U event viewer pokazuje sledece slike sam dodao.
Menjao sam ram slotove isto se desava probao po jedan ram isto se desava memtest prosaa za ram nema greske ni jedne, brisao drajvere za ploca, graficku isto se desava.Gasio sam XMP profil i sto se desava..Sve sam pokusavao i uvek me ovo doceka i to samo kada ugasi monitor kao neki sleep i kresuje se.BIOS je poslednje na ploci.Ostatak konfiguracije imate u moja masina..Sve je normalno radilo bez problema dok od pre neki dan nije pocelo ovo da se desava.
Da li je neko imao slicni problem?? Procesor je nov uzet prosle godine u ovo vreme kao i ploca i ram..I da napomenem ove APIC ID broj uvek menja kada se desi to.Sada drzim non stop ukljucen monitor..