Šta je novo?

Hardver Ryzen 5 2400GE PRO Tray?

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Roy Jones Jr.

Čuven
Učlanjen(a)
11.01.2003
Poena
645
Planiram da sastavim neku surf mašinu sa potencijalom za nadogradnju u budućnosti pa vidim da ovaj procesor može da se nađe i dalje u maloprodaji nov za nekih ~60e. Na papiru deluje sve super, 4 jezgra, 8 tredova, AM4, 3,2/3,8GHz, ima integrisanu grafiku, potrošnja 35W, sve baš idealno. Jedino me zbunjuje što je procesor iz 2018. (Launch Date: 04/19/2018), još malo pa 6 godina, pa me zanima da li su to neki komadi koji su kako se to kaže refabrikovani i sl. ili regularni novi procesori? Hvala unapred za svaku informaciju.

Ako je procesor bio pokvaren, teško da se može popraviti, tako da sa te strane ne bi trebalo da brineš. To što je u maloprodaji jeste malo iznenađenje, ali s obzirom na to kakvo je naše tržište takođe nije razlog za brigu

Hvala za pomoć. Ideja je da se promeni neka već stara kevina mašina iz 2010. sa e8400 i LGA775 tako da je budući vremenski period upgrade-a 10+ godina :) Zato gledam ovu 2400GE / AM4 kombinaciju jer računam ako nešto zatreba da se menja/doda biću siguran do 2030. :) Mada verujem da uz jedan SSD i bar 8GB RAM-a to ima da gura glatko i brzo sve oko surfa, možda zaštuca na nekom youtube 4k klipu, ali ne verujem ni da ću uzeti monitor koji to podržava, 1080p monitor je više nego dovoljan (sada koristi neki kockasti TFT od 17" iz 2001. :)). Dakle ideja je da se otvorim da joj uzmem nešto brzo i novo u odnosu na ovo sad tako da ne bih išao na polovne varijante iako znam da su isplativije. Hvala još jednom za pomoć ;)

Tvoje su pare - radi kako zelis.
Ja bih bez razmisljanja uzeo polovnjak jer odradjuje
( skoro ) sve sto ce da odradjuje i taj komp sa 2400G

i3-6100 moze da reprodukuje 4k sa YT , jedino nije sposoban
za 4k H.265 10bit HEVC - za to je kod Intela minimum i5-7400

Obavezno kupi neki dobar 24/27" monitor

Ja sam pre par meseci uzeo polovan miniPC sa 3400GE, u suštini malo poboljšana verzija 2400GE. Radi 24/7 (sync & backup), i koristi se za kućnu multimediju (YT, streaming, VLC, manje zahtevne igre). Sve u 1080p (matori TV).

Nazad
Vrh Dno