Šta je novo?

RX 5700 XT Sapphire Nitro+ Problem u LoL-u, downclockuje

Erik011

Slavan
Učlanjen(a)
05.08.2012
Poena
285
Cao ljudi,
burazer uzeo Sapphire Nitro+ RX 5700 XT za League of Legends i ima problem da mu kartica uopste ne boostuje cak ni na stock clock nego bleji na 300-800mhz. Samim time mu je FPS znacajno losiji i cesto stuca igra.

Jedini nacin da to popravim jeste bio da ukljucim onaj AMD upscaling i da rezolucija bude fazon 5k, ali onda ne vidi kursor misa... Kao da grafika ne vidi potrebu da dize clock jer nije pod velikim optrecenjem.

Nije ukljucen frame limit, ni u igri ni u softveru. Nije ukljucen vertical sync.
Inace igra na 1080p, ali sam mu dao na zajam 1440p monitor i sad grafika drzi 800mhz clock, ne pada na 300mhz, pa je bolje, ali ta grafika bi trebalo da radi na preko 1800mhz...
Ako neko zna fix, ja bih rado da cujem. Prodavao sam razne krive za napon i frekvenciju u MSI AB, nista nije urodilo plodom.

Za pocetak DDU i zadnji ili predzadnji drajveri. Ako ne ide, reinstall Win. Kao zadnja solucija MorePowerTool.

jeste... kupis novi gpu i moras da radis reinstalaciju OS... wtf...

Probaj ovo iz poruke ispod što napisah pre koji dan...

Pride, forsiraj iz biosa i pci-e 3.0 x16. Sećam se otprilike ovih problema na početku kada je RX 5700XT tek izašao i da je neko pisao i o nečemu sličnom.

edit: da ne zaboravim, pogledaj i u power opcijama pci link power management... nešto i stavi na off.

Poslednja izmena:
Hvala momci, cu probam! Inace vec probao DDU i driver reinstall, nije pomoglo. Ali nisam jos ovo cackao po BIOS-u.

Pre dve godine sam imao slican problem sa tog grafikom...problem sam resio tako sto sam je prodao i menjao za Nvidiu.
Nisam imao zivaca sa se zezam sa gremlinima na 5700.
Jos uvek dobra grafika ali puna cudnih problema.

Nije puna više. Sređeno je to drajverima. Ovo što je Erik imao/ima, isto kao i kod drugih. Raznih bagova ima i kod AMD i kod nVidije.

Pre dve godine sam imao slican problem sa tog grafikom...problem sam resio tako sto sam je prodao i menjao za Nvidiu.
Nisam imao zivaca sa se zezam sa gremlinima na 5700.
Jos uvek dobra grafika ali puna cudnih problema.
Ovo smo i uradili na kraju. Probao sam 50 fixeva, cak je uzeo i 1440p monitor sa 144hz u nadi da ce to poterati grafiku. Nije. Downgrade-ovao na gtx 1070 i radi mu zmajski sad.
Na stranu sto koliko sam video po netu, ovaj problem imaju sa jacim AMD i Nvidia kartama, nije specificno do 5700 samo.

Nazad
Vrh Dno