Šta je novo?

RX 460 2GB ili 4GB Vram

NicolasAnony

Poštovan
Učlanjen(a)
24.01.2017
Poena
51
Dobar Dan,nov sam na forumu zovem se Nikola(20) kao sto ime pise al na engleskom xD salu na stranu imam sledecu konfiguraciju:X4 750K.GTX650 1GB,12 GB DRR3 1600MHZ,SSD 120GB,HDD 1TB,LG POWER LCH600.E sad kao sto kaze naslov dali uzeti 2GB ili 4GB VRAM.Citao sam skoro 3.5h da razlike izmedju 2 i 4 ne postoji kako na forumima,tako i na testovima.Pitanje sam postavio i na AMD FB Stranici i odgovor sam dobio a on glasi ovako "tu od 2gb mozes u vodu da bacis ne moze ni prici od 4gb i da za FULL HD 2GB malo"Ja znam da je u pitanju graficka sa istom arhitekturom razlika samo u vram,a posto mi je budžet ogranicen od 2gb 120evra a od 4gb 150evra.Nisam napomenuo da uzimam rx460 da bi bio miran 2god minimum posto svakao pravicu novu masinu dakle ovu sto sada imam ne diram.I ako znam da vram kod graficke kartica ne pije vodu osim u vecim rezolucijama(imam full hd 60hz Refresh Rate) zanima me strucno misljenje,posto mi se neda da dam 30evra vise zbog 2gb+vram.Naravno nisam hardcore gamer pa da teram sve na ultra bitno mi je da moze terati nove naslovne na 60+fps.Hvala unapred :)

Ja bih uzeo sa 4gb. :)
Jel mozes pojasniti iz kog razloga ici na 30e skuplju kartu koja je preblizu sa cenom gtx 1050ti karte, a 4gb 460 ima 99% iste performanse kao 460 2gb koju covek inicijalno zeli da kupi?

Pricamo o cenama kod nas.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Obavezno 4gb,ne samo to vec i obrati paznju da ima 6 pin konektor,bez dodatne struje karta spusta takt i do 1100 Mhz i time se gubi skoro 10% performansi.

Za 20e vise imas 1050ti koja je poprilicno brza.

Edit:Mozes zaboraviti 60+ fps u novim naslovima sa 750k...

Poslednja izmena:
RX 460 4gb nema smisla kupiti, prosto je GTX 1050 Ti preblizu cenovno, a po performansama dosta ispred. Medjutim nijedna od te dve nece te drzati "mirnim" u naredne 2 godine, to tek RX 470 moze.

Ustekaj pare i uzmi 470 4gb, ili mozd malo slabiju 1050Ti 4gb. Cpu je slab, tako da u naslovima gde se trazi jaci CPU jaca graficka nema vajde. Witcher 3 npr trazi jaku graficku, GTA 5 trazi jak CPU... STa da ti kazem, nadji neku sredinu. Rupa bez dna je to :D

Moje misljenje je da ako vec razmislja o 4gb karti ide sad na 1050ti, pa u skorijoj buducnosti g4560 na neku budzet plocu i 8gb ddr4, uz prodaju njegove polukonfe, i ima solidnu masinu..

Ma problem sto imam ogranicen budžet inace bi iso na gtx1050ti al *** :D ne znam koja rx460 trazi 6pinski konvektor za napajanje kada su sve bez toga posto ipak je to kartica koja trozi do 300W struje pa joj valjda ne treba,a posto ce mi cpu bottleneck-a i rx460, znam da neke igre vuce cpu al *** nema se para za bolje trenutno :D.Razmisljao sam Saphire da kupim posto daje najbolje penformanse kod AMD kartica kako sam gledao 5% Saphire je bolja od drugih brendova.Ma fazon ionako pravim hind end pc a ovo ne diram valjda necu dobiti veliki bottleneck kako sto imam sa starim pc(amd athlon 64 x2 4000+ sa 7800gtx) razumete sta hocu da kazem :D.

Eno imas GTX 960 2GB jos u garanciji za 13000 u oglasima, to ti je najbolje za te pare. 460 je prespor za to koliko kosta, R9 270X je tu negde sa njom a dosta jeftinija, mada je samo GCN 1.0 pa ce u novijim naslovima biti losija od 460ice (ne toliko losija koliko je jeftinija)....

460 je prespor za to koliko kosta, R9 270X je tu negde sa njom a dosta jeftinija, mada je samo GCN 1.0 pa ce u novijim naslovima biti losija od 460ice (ne toliko losija koliko je jeftinija)....

RX460 jeste spora karta za danasnje standarde ali 2Gb verzija moze da se kupi vec za 115-120e dok su matore, polovne, i verovatno izmucene 270/270x i dalje 80-90e po oglasima, trose mnogo vise struje a sporije su i u dx12.

Tako da prosto nema smisla kupiti neku 270/x bez garancije.

Ko nece da izdvoji vise od 22k din 1050ti je najbolja kupovina trenutno.

PS

Nalazio sam testove gde 4Gb 460-ica pravi iznenadjujuce veliku razliku u fps u odnosu na 2Gb verziju, u odredjenim igrama naravno.
Ali je cenovno prakticno izjednacena sa najjeftinijim, single-fan verzijama GTX 1050ti 4Gb tako da je jasno da se ta RX ne isplati pored ''zelene''. Mada ni dual fan 1050ti nisu mnogo skuplje.

Poslednja izmena:
Ja sam uzeo skorije 1050 Ti, i zadovoljan sam sa njom. Malo trosi 75w, ne greje se puno, radi solidno. Cekam da se skine Doom 4 i Rise Of The Tomb Raider pa da je testiram...

Toliko trosi pri igranju/full load, u idle daleko manje a uopste ima odlican odnos performanse/potrosnja. Nije za neko zahtevno igranje ali za prosecnog korisnika i 1080p monitor je sasvim solidna.

Mada i RX460 trosi bas malo ali su se obrukali sa odnosom cena/performanse i nedostatkom karte (npr. 465 4Gb) koja bi parirala 1050ti.

Poslednja izmena:
Mada i RX460 trosi bas malo ali su se obrukali sa odnosom cena/performanse i nedostatkom karte (npr. 465 4Gb) koja bi parirala 1050ti.

Slazem se, gtx 460 4gb je veliki promasaj.
Tu je trebala neka malo jaca karta sa 4gb memorije, kao sto ti kazes, 465/460x 4gb.

A niko da pomene da je GTX 960 za 13000 dobra kupovina, propustice covek priliku cekajuci ovde razvoj situacije? :D

Da, odlicna kupovina za 13000, apsolutno se slazem.

^ Takvu sam i ja planirao ili onu slicnu MSI. Samo da kosta sto manje jer mi apsolutno ne treba skupa graficka vec da sto manje trosi a da je sposobna za iole normalno igranje nekoliko puta godisnje.

RX460 jeste spora karta za danasnje standarde ali 2Gb verzija moze da se kupi vec za 115-120e dok su matore, polovne, i verovatno izmucene 270/270x i dalje 80-90e po oglasima, trose mnogo vise struje a sporije su i u dx12.

Tako da prosto nema smisla kupiti neku 270/x bez garancije.

Ko nece da izdvoji vise od 22k din 1050ti je najbolja kupovina trenutno.

PS

Nalazio sam testove gde 4Gb 460-ica pravi iznenadjujuce veliku razliku u fps u odnosu na 2Gb verziju, u odredjenim igrama naravno.
Ali je cenovno prakticno izjednacena sa najjeftinijim, single-fan verzijama GTX 1050ti 4Gb tako da je jasno da se ta RX ne isplati pored ''zelene''. Mada ni dual fan 1050ti nisu mnogo skuplje.

Pa naravno da je ogromna razlika ako je potrebno vise od 2gb VRAM za igru sa max teksturama. Smanjis teksture/senke ako je potrebno da spadne ispod 2gb i u takvom slucaju razlike nece biti.
Sto se razlike u potrosnji izmedju 460 i 270x tice, to je razlika izmedjuh 75W i 120W tokom gejminga. 270x je generalno brza karta u svim naslovima gde nema async, 460 ima vise ace pa to moze da napravi razliku u fps tamo gde se async koristi.

Sto se same 270x (ili bilo koje druge GCN 1 karte tice) support ne postoji, jer da ima supporta, ispravili bi UVD bug koji je tu vec 6 meseci.

Sto se cena tice, drug je uzeo dual fan MSI 1050ti preko madjara za 170 evra i sad mora da koristi ventilator za CPU dok igra GTA5 :D

Poslednja izmena:
Dobar Dan,nov sam na forumu zovem se Nikola(20)

Zdravo Nikola, dobrodošao na forum.

a posto mi je budžet ogranicen od 2gb 120evra a od 4gb 150evra.

Nisam razumeo na koliko ti je budžet ograničen. Na 120 ili na 150 evra?

Ukoliko je 120 onda je jasno da je verzija sa 2GB jedina validna solucija. Sa 150 evra ne možeš mnogo da se nadaš da ćeš naći isplativu kartu pošto je to rang RX 460 4GB odnosno GTX 1050 2 GB koje, po mom mišljenju, nisu kartice za ulaganje. Prva zbog velike cene a nedovoljno dobrih performansi u odnosu na 2 GB verziju a druga zbog manjka memorije za taj cenovni rang.
Dakle imaš opciju da dodaš još 25 - 30 evra i kupiš GTX 1050 Ti ili sakupiš duplo više i odeš direktno na RX 470 4GB koja je trenutno u cenovnom rangu od oko 210 evra.

Moj predlog je da odrediš sebi definitivni limit budžeta i na osnovu toga tražiš grafičku karticu jer uvek ima nešto bolje za 20-30 evra.

Nisam napomenuo da uzimam rx460 da bi bio miran 2god minimum posto svakao pravicu novu masinu dakle ovu sto sada imam ne diram.

Budući da ti je ovo "prelazno rešenje" (u navodnicima zbog 2 godine), da li si razmišljao o kupovini polovne grafičke kartice sa 1.5 - 2 godine garancije u okviru tvoj budžeta i granicama snage tvog napajanja?

EDIT - vidim da si se snašao, neka te dobro služi.

Poslednja izmena:
Budući da ti je ovo "prelazno rešenje" (u navodnicima zbog 2 godine), da li si razmišljao o kupovini polovne grafičke kartice sa 1.5 - 2 godine garancije u okviru tvoj budžeta i granicama snage tvog napajanja?

Pa da prelazno resenje kao sto kazete, al opet 155evrica za gtx 1050ti je evropska cena barem tako ljudi kazu.A na KP su evropske cene nego po prodavnice da trazim a + skuplje :D a ovo mi odgovara.15 Evra skuplja od rx 460 4gb + 30% jaca.A napajanje ima 600W 20A 12V nije neki kvalitet 4.000rsd placeno.

EDIT - vidim da si se snašao, neka te dobro služi.[/QUOTE]

Hvala videcemo kako se pokaze :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno