Zeleo bih da kupim ruter na kome cu moci da imam VPN (vec koristim NordVPN za telefon i PC). Da li neko zna da li je ovaj ruter dovoljno dobar: ASUS RT-AC51U?
Nisam toliko dobar sa mreznom opremom, a procitao sam da da NordVPN vise ne podrzava PPTP i L2TP.
Da li je moguce na gore navedeni ruter podesiti NordVPN kao sto je navedeno u upustvu:
support.nordvpn.com
Da li mozda postoji neki drugi ruter u slicaju da ovaj nije zadovoljavajuci?
Da li se nakon podesavanja rutera da koristi VPN svi uredjaju nakaceni na njega (tu pre svega mislim na Samsung TV) ponasaju na isti nacin kao kada je telefn nakacen na neki server? Ovo pitam iz razloga sto ovo podesavam prevashodno da bih mogao na TV-u da gledam sadrzaj koji je blokiran zbog ISP koji imam.
Nisam toliko dobar sa mreznom opremom, a procitao sam da da NordVPN vise ne podrzava PPTP i L2TP.
Da li je moguce na gore navedeni ruter podesiti NordVPN kao sto je navedeno u upustvu:

How to Set Up VPN on Asus Router
Please note: For a smooth experience, your router needs to be running OpenVPN 2.4.x. Here's how to check the OpenVPN version. If you have a newer Asus WRT firmware, check this guide on how to conne...
Da li mozda postoji neki drugi ruter u slicaju da ovaj nije zadovoljavajuci?
Da li se nakon podesavanja rutera da koristi VPN svi uredjaju nakaceni na njega (tu pre svega mislim na Samsung TV) ponasaju na isti nacin kao kada je telefn nakacen na neki server? Ovo pitam iz razloga sto ovo podesavam prevashodno da bih mogao na TV-u da gledam sadrzaj koji je blokiran zbog ISP koji imam.