Šta je novo?

Ruter TP LINK R402M - Problem u instalaciji or what?

iognjen

Slavan
Učlanjen(a)
12.07.2007
Poena
301
Pozdrav,

Juce sam kupio ruter tp link r402m. Zelim da povezem 3 racunara u malu kucnu mrezu i da sva tri imaju pristup kablovskom netu. Ruter sam po uputstvu povezao sa racunarima(strejt kablovima) i modemom (u wan). Na samom ruteru sijalice na pozicijama M1 i M2 su potpuno neaktivne. U uputstvu pise da M1 i ne treba da gori, dok m2 treba da treperi - ali kod mene je ugasena - a u u uputstvu kaze da je Hardware error. Sta da radim? Da li je ruter ispravan? :smash: (Ostale sijalice na mestima 1,2,3,4 kao i wan rade ok)

Mrezu nisam uspeo da uspostavim, a kamoli net. :wall: Sta da radim?

Ako stavim na automatic obtain dobijam neku sklj adresu na racunaru npr 169.254.104.52, nemogu da pristupim ruteru preko 192.168.1.1 , probao sam ping. Svaki racunar vidi samo sebe!? A mask mi uvek izbacuje kao 255.255.0.0 , a u svim uputstvima dosad je 255.255.255.0? :mad:

Probao sam i rucno podesavanje mreze adresama 192.168.1.2 or 3 or 4 , ali nista.

Pomagajte!
Unapred hvala!

sudeci po signalizaciji verovatno je neispravan,
probaj da ga resetujes, hardwerski na onaj mali prekidac pozadi,
stisni ga i drzi nekih 30sec.
pa posle pokusaj da mu pristupis iz browsera.

Iskljuci sve kablove iz njega, pa ukljuci samo napajanje. Kad ubodes napajanje, M1 ne svetli, a M2 treba dad treperi, bas kao sto kaze u uputstvu. Ako ne treperi, probaj da ga resetujes, mada sumnjam da ce mu to pomoci, najverovatnije je neispravan.

Inace, on se ne resetuje samo drzanjem tastera, vec moras prvo da ga ugasis, pa da pritisnes taster, i dok ga tako drzis pritisnutog, ubodi napajanje, i drzi taster sve dok ne zatrepere i M1 i M2. Nakon toga treba da se M1 ugasi, a M2 da treperi. Ako i tada nece, reklamiraj.

Koliko me pamcenje drzi, mislim da je kod tog rutera DHCP fabricki iskljucen, IP 192.168.1.1
Najcverovatnije zato ti izbacuje 169.x.x.x IP adresu, to je zato sto nije uspeo da dobije IP od rutera. Postavi staticku IP 192.168.1.10 i subnet 255.255.255.0, pas onda probaj da pingujes.

I iskljuci modem iz rutera za pocetak, dok ruter prvo ne konfigurises kako treba.

Nazad
Vrh Dno